Rică Răducanu se luptă cu dependența de „păcănele”: „N-am bani, dar nu mă pot abține”

0
Publicat:

Rică Răducanu (76 de ani), fostul portar de legendă al Rapidului și al naționalei României, nu a pariat niciodată în perioada în care era jucător activ. Însă a fost atins dependența de jocuri de noroc.

Rica Raducanu, portar de legendă al Rapidului și al naționalei. Foto Arhivă Adevărul
Rica Raducanu, portar de legendă al Rapidului și al naționalei. Foto Arhivă Adevărul

Singurul portar din istorie surprins în ofsaid, „Tamango” a mărturisit că se luptă cu dependența de „păcănele”. Fostul goalkeeper povestește că a început să joace la „aparate” la finalul anilor `90, „sub îndrumarea” fostului primar al Capitalei, Viorel Lis, un împătimit al jocurilor de noroc. În ciuda faptului că pensia sa de aproximativ 1.800 de lei rămâne la soția sa, Rică Răducanu găsește metode pentru a-și întreține dependența.

„La pariurile sportive nu joc, nu-mi place, iar când eram jucător de fotbal, nici nu aveam voie. Am, însă, altă belea. M-a învățat Viorel Lis cu păcănelele, e ca o boală în oase. Eram consilierul lui și, la sfârșitul programului, îmi zicea: `Hai, Rică, să mergem la păcănele!`. Vă spun, este boală grea, toată lumea mă ceartă.

Soția îi ia pensia

De unde dracu bani, eu n-am! Mai iei de la unul, de la altul, tot speri să câștigi ceva. Din pensia mea, doar dacă prind ceva, că mi-o ia nevastă-mea. Nu pun mâna pe pensie, ăia sunt bani minați, trebuie să plătim gazele și lumina, astfel, cum să trăim?

Am mai câștigat vreo 1.000 de lei, când se organizează premii pentru cei ca mine, cu bonuri multe. Dar tot acolo îi cheltuiești, se știe! Eu joc cam la două zile, nu mă pot abține”, a declarat Rică Răducanu, potrivit playtech.ro.

În Europa și SUA, dependența de jocuri de noroc este considerată și tratată ca o boală în adevăratul sens al cuvântului, însă în România este încă un subiect tabu, multă lume trăind cu impresia că este vorba doar despre o lipsă de voință din partea jucătorului. În România, oficial sunt ceva mai mult de 100.000 de dependenți de jocuri de noroc, conform DigiSport.

61 de selecții a adunat Rică Răducanu la naționala României. El are în palmares un titlu de campion cu Rapid și alte trei Cupe ale României.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite