Reghecampf, garantul eşecului: Cum a reuşit să-i păcălească pe arabi. Cifrele dezastrului vorbesc de la sine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Laurenţiu Reghecampf va pleca de la Al-Wasl Dubai (Emirate) fără vreun trofeu câştigat, însă merită, totuşi, un premiu pentru faptul că a rezistat aproape un an la un club unde a avut rezultate groaznice!

Concret, românul a fost numit în funcţie la 6 ianuarie 2019, pe când echipa sa era la două puncte de retrogradare, ocupând locul 12 din 14 în prima ligă. 

În momentul sosirii lui „Reghe“, Al-Wasl avea următorul bilanţ după primele 13 etape: 3 victorii, 2 remize, 8 înfrângeri. Cu tehnicianul român pe bancă, în următoarele 13 runde, până la finalul campionatului, arabii au strâns 7 victorii, 2 remize şi 4 înfrângeri şi, într-adevăr, s-au salvat de la retrogradare. Doar că nu acesta era singurul obiectiv al unei echipe angrenate în patru competiţii, în momentul venirii lui „Reghe“. Românul avea misiunea de a depăşi perioada critică pentru a realiza un parcurs bun, mai ales în grupele Ligii Campionilor Asiei, unde Al-Wasl urma să debuteze în martie 2019, adică la două luni după venirea lui Reghecampf. 

Doar că, tocmai Liga Campionilor Asiei s-a transformat într-o catastrofă pentru reprezentanta Emiratelor! În grupa A, Al-Wasl a devenit ciuca bătăilor şi a terminat pe ultimul loc cu un bilanţ groaznic: o victorie, cinci înfrângeri, golaveraj 4-18!

Spre surprinderea tuturor, Reghecampf a fost păstrat în funcţie şi după rezultatele dezolante din stagiunea precedentă, în speranţă că va redresa situaţia după pregătirea din vară. Nici vorbă de aşa ceva! Al-Wasl a pornit groaznic şi în actualul sezon. În cele şase partide oficiale de până acum, în Cupa Emiratelor şi în campionat, formaţia din Dubai a înregistrat o victorie, două remize şi trei înfrângeri. Iar în prima ligă, după trei runde, Al-Wasl e pe 13 din 14, poziţie care duce în liga secundă, cu un singur punct!

Având în vedere această serie, presa arabă a anunţat că zilele lui „Reghe“ la Al-Wasl sunt numerate. „Aştept decizia clubului“, a fost singurul comentariu făcut de tehnicianul român după înfrângerea de vineri, 0-1 cu Ajman. 

Cert e că Reghecampf, un antrenor care a pierdut 15 din cele 30 de partide oficiale la Al-Wasl, nu poate avea motive de supărare în momentul în care va fi pus pe liber, cel mai probabil, în următoarele zile.

30 de meciuri oficiale a adunat Laurenţiu Reghecampf la Al-Wasl Dubai: 11 victorii, 4 remize, 15 înfrângeri.  

Ce rezultate a avut Reghecampf la Al-Wasl Dubai în sezonul trecut

Competiţie Rezultat

Campionat Locul 9 din 14

Liga Campionilor Asiei Ultimul loc în grupa A

Cupa Preşedintelui Eliminare în semifinale

Liga Campionilor Ţărilor Arabe Eliminare în sferturi

Cât a rezistat Reghecampf la ultimele sale echipe

Club Mandat Meciuri

Steaua mai 2012 – mai 2014 103

Al-Hilal mai 2014 – februarie 2015 24

Litex Loveci august 2015 – decembrie 2015 16

FCSB decembrie 2015 – mai 2017 73

Al-Wahda mai 2017 – noiembrie 2018 37

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite