„Reghe“ l-a păcălit pe Rafa. Joi îl poate „concedia“ pe antrenorul spaniol al lui Chelsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Reghecampf
Laurenţiu Reghecampf

Tehnicianul roş-albaştrilor a folosit un sistem „la derută“ în partida cu Gaz Metan. În cazul unui eşec la Bucureşti, Chelsea îşi poate schimba antrenorul din ce în ce mai contestat.

Diferenţa de valoare între Steaua şi restul echipelor din Liga I e atât de mare încât, inclusiv când sunt cu gândul la un meci din Europa şi joacă o repriză în inferioritate numerică, roş-albaştrii câştigă la scor de neprezentare!

Aşa s-a întâmplat, sâmbătă seară, când Rusescu şi compania au trecut cu 3-0 de Gaz Metan Mediaş, la capătul unui meci în care au deschis scorul din ofsaid, prin Nikolici (33). Apoi însă, Tănase a fost eliminat pentru un gest stupid (44), dar, în partea secundă, tot gazdele au înscris, prin Pintilii (72 şi 85). După ce a reuşit „dubla“ cu Gaz Metan, mijlocaşul defensiv poate deveni surpriza lui Reghecampf în întâlnirea cu Chelsea.

Gigi l-a dat de gol

„Pentru meciul cu Chelsea vor fi schimbări. Nu pot să spun ce schimbări pentru că, în partida cu Gaz Metan, am vrut să le întindem o cursă englezilor“, a spus Gigi Becali. La ce s-a referit patronul Stelei? La faptul că, surprinzător, Laurenţiu Reghecampf a renunţat la sistemul cu doi mijlocaşi defensivi şi, în loc de tradiţionalul 4-2-3-1, a folosit un 4-1-4-1 contra medieşenilor. Abia după pauză, după eliminarea lui Tănase, „Reghe“ l-a introdus pe Pintilii lângă Bourceanu, iar fotbalistul adus de la Pandurii a reuşit „dubla“.

Cu siguranţă, joi seară, Steaua va începe confruntarea cu englezii cu doi mijlocaşi defensivi, antrenorul bucureştenilor sperând să-şi surprindă omologul de pe banca londonezilor cu această schimbare tactică.

Cu Ajax s-au calificat fără „închizători“

Deşi Reghecampf are mare încredere în cuplul Bourceanu – Pintilii, Steaua a învins Ajax pe „Arena Naţională“ fără cei doi „închizători“. Amândoi au fost suspendaţi după înfrângerea de la Amsterdam, iar „Reghe“ a început returul cu Andrei Prepeliţă. Acesta a dezamăgit, a fost schimbat la pauză cu Filip, care a avut o prestaţie excelentă.

După returul cu Ajax, Dumitru Dragomir a pus calificarea şi pe seama faptului că Steaua n-a mai folosit doi „închizători“. „Bourceanu şi Pintilii nu pot juca împreună. Dacă amândoi sunt defensivi, cine mai dă pasă decisivă? Dacă sunt titularizaţi, atunci atacanţii nu mai primesc pase“, a spus preşedintele LPF.

Benitez a pierdut susţinerea tuturor

Victoria din returul cu Ajax a fost cea mai importantă din cariera lui Reghecampf. El poate bifa, joi, cel mai prestigios succes obţinut de el ca antrenor, dacă va învinge Chelsea, deţinătoarea Ligii Campionilor! 

Mai mult, „Reghe“ îl poate „demite“ pe Rafa Benitez. Tehnicianul interimar al londonezilor n-a fost dorit niciodată de suporteri, iar acum, cu doar două victorii în ultimele cinci runde din Premier League, a pierdut şi susţinerea lui Roman Abramovici. De altfel, nici cele trei puncte obţinute, sâmbătă, cu West Bromwich n-au luat presiunea de pe umerii spaniolului. Chelsea a câştigat chinuit, cu 1-0, iar singurul gol al întâlnirii a fost înscris de Demba Ba, cel care n-are drept de joc contra Stelei, deoarece a evoluat în acest sezon al cupelor europene pentru Newcastle.

Chelsea în meciul cu West Bromwich: Cech – Azpilicueta, Ivanovici, Luiz, A. Cole – Ramires – Lampard – Mata (Obi Mikel 90+4), Oscar, Hazard (Moses 80) – Ba (Torres 87).

Jucătorii lui Chelsea nu se pot motiva pentru un meci cu Steaua. Ce să-i zici lui Lampard? Joacă şi el tra-la-la şi tra-la-la! Arşice îl face Chipciu pe Lampard!  Gigi Becali finanţator Steaua

În 2010, Benitez a câştigat la scor în România

Steaua şi Chelsea se vor duela în optimile Ligii Europa, prilej cu care Rafa Benitez se întoarce în România după trei ani. În februarie 2010, în 16-imile Ligii Europa, Liverpool, pregătită la vremea respectivă de tehnicianul spaniol, a întâlnit Unirea Urziceni care îl avea pe bancă pe Ronny Levy. În tur, „cormoranii“ au învins la limită, scor 1-0, pentru ca în retur, echipa lui Benitez să câştige la pas, cu 3-1, într-un meci jucat pe Ghencea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite