Real Madrid - Barcelona 1-3. Primul trofeu pentru Xavi ca antrenor în Supercupa Spaniei

0
Publicat:

Barcelona a reușit să câștige primul meci împotriva madrilenilor din 2023. Catalanii au obținut o victorie la scor în finala Supercupei Spaniei. Xavi a reușit să câștige primul său trofeu în postura de antrenor al Barcelonei.

Foto Getty Images
Foto Getty Images

Meciul dintre Real Madrid și Barcelona, disputat în capitala Arabiei Saudite, la Riad, s-a încheiat cu victoria categorică a Barcelonei, scor 1-3. Xavi a reușit să obțină primul său trofeu pe banca tehnică a catalanilor și a 14-a Supercupă din istoria clubului.

Barcelona a început în forță derby-ul cu Real Madrid și putea deschide scorul încă din minutul 6 prin Araujo. Câteva minute mai târziu Lewandowski a lovit bara porții apărată de Courtois. Real Madrid a venit cu o replică pe măsură după alte câteva minute, însă Benzema nu a putut să înscrie după ce a trimis periculos cu capul din fața porții.

În minutul 33 Lewandowski i-a pasat decisis lui Gavi care l-a învins pe Courtois cu un șut din fața porții. Pe final de repriză, Lewandowski a dublat avantajul catalanilor, după ce Gavi i-a pasat decisiv. În minutul 70 Gavi a pasat din nou decisiv, de această dată pentru Pedri care a dus scorul la 3-0. 

În prelungirile meciului, Benzema a redus din diferență cu un șut din centrul careului dar Real Madrid nu a mai putut reveni în meci și a pierdut finala Supercupei. 

Duelul cu numărul 251 dintre cele două mari rivale s-a încheiat cu victoria catalanilor care au ajuns la 98 de victorii în fața madrilenilor (101 victorii împotriva Barcelonei). 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite