Reacţia lui Şumudică după ce Astra a căzut cu Genk: „Sunt şanse egale!“. Ce fotbalist vine în locul lui Alibec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Şumudică
Marius Şumudică

Antrenorul formaţiei Astra Giurgiu, Marius Şumudică, a declarat, luni, că în cazul în care conducerea clubului va păstra actualul lot şi îl va completa cu un atacant şi un mijlocaş, echipa sa va putea să se lupte de la egal la egal cu Genk în 16-imile Ligii Europa.

“Cei de la Genk au o echipă bună, dar în campionat sunt pe locul 9, acelaşi lucru se întâmplă şi la noi. Această competiţie te stoarce din toate punctele de vedere, nu e uşor să mergi pe toate fronturile. E o echipă care nu are o tradiţie extraordinară, chiar dacă a câştigat trei titluri. Nu este o echipă de genul Standard, Anderlecht, Bruges, dar e o echipă care trebuie luată în calcul. Avem timp să pregătim meciul şi eu vă spun că Astra nu se va face de ruşine şi va lupta de la egal la egal, dacă păstrăm acest lot. Şumudică cu acest lot şi cu încă doi-trei jucători se bate de la egal la egal, cu şanse de a ne califica. Din punct de vedere valoric cred că traversăm o perioadă bună”, a spus Şumudică la Dolce Sport.

Tehnicianul consideră că Astra ar fi avut chiar prima şansă de calificare dacă nu l-ar fi vândut pe atacantul Denis Alibec la Steaua în această iarnă: “Dacă aveam şansa să-l păstrăm pe Alibec în continuare eu aş fi crezut că avem prima şansă la calificare. Trebuie să umplem golul de acolo, să-l readucem pe Daniel Niculae la forma la care a fost şi să aducem un vârf de atac. Ne trebuie un atacant ca să putem face faţă la un nivel înalt. Ne place sau nu ne place, Denis Alibec este o pierdere mare pentru noi. Eu zic totuşi că dacă Astra va reuşi să-şi păstreze lotul care a fost aseară cu Steaua şi să mai aducem 2-3 jucători eu cred că avem şanse de 50-50 cu cei de la Genk. Eu nu cred că clubul îşi doreşte să mai vândă vreun jucător în momentul de faţă. Pentru că este o echipă abordabilă şi avem şansele noastre. Avem o echipă frumoasă, o echipă bună şi cred că putem juca de la egal la egal cu Genk. Faţă de ceea ce am acum mi-ar trebui un atacant şi un jucător de bandă. Altceva, nimic. Nu are rost. Eu am pierdut deja mai bine de jumătate din echipă şi iată că echipa asta joacă şi se bate cu şanse destul de mari să prindă primele şase locuri”.

Marius Şumudică şi-ar dori ca meciul cu RC Genk de pe teren propriu să se dispute la Giurgiu şi nu pe Arena Naţională.

“Îmi doresc să jucăm la Giurgiu pentru că este un gazon mult mai bun decât pe Arena Naţională. Şi în plus stadionul ar fi plin. Important este să nu luăm gol în prima manşă, dacă reuşim asta e foarte bine, pentru că Astra este o echipă care marchează”, a mai spus antrenorul campioanei.

Echipa Astra Giurgiu va întâlni formaţia belgiană RC Genk în 16-imile de finală ale Ligii Europa, s-a stabilit, luni, la tragerea la sorţi de la Nyon.

Campioana României va juca manşa tur pe teren propriu, în 16 februarie. Returul va avea loc la 23 februarie, în Belgia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite