Reacția echipei Arsenal Londra după ce gruparea teroristă ISIS a amenințat că va viza meciurile din Liga Campionilor

0
Publicat:

Arsenal a dat publicității un comunicat după ce ISIS a amenințat că va viza meciul cu Bayern Munchen din Liga Campionilor.

Stadionul Arsenal Londra
Stadionul Arsenal Londra

Campioana Germaniei, Bayern Munchen, vizitează marți seară stadionul Emirates din nordul Londrei pentru prima manșă a sferturilor de finală cu Arsenal.

Marți, un organ de presă legat de gruparea teroristă ISIS a emis o amenințare privind toate cele patru meciuri din Liga Campionilor din această săptămână, în care Manchester City va juca, de asemenea, la Real Madrid, scrie metro.co.uk.

Fundația Al Azaim, deseori responsabilă de răspândirea mesajelor Isis, a distribuit un poster sinistru care includea mesajul „Ucideți-i pe toți” alături de numele celor patru stadioane care găzduiesc meciurile din această săptămână.

De atunci, UEFA a confirmat că meciurile se vor desfășura conform planului, iar Arsenal a emis acum o declarație proprie.

„Lucrăm îndeaproape cu Poliția Metropolitană în ceea ce privește siguranța și securitatea tuturor suporterilor și personalului de pe Emirates Stadium pentru toate meciurile noastre”, se arată în comunicat.

Planificarea noastră pentru meciul din această seară nu este diferită, iar abordarea noastră, în colaborare cu poliția și UEFA, este proporțională cu nivelul actual de amenințare din Marea Britanie”.

În timp ce rivalele pentru titlu din Premier League, Arsenal și Manchester City, sunt în acțiune în această seară, Atletico Madrid înfruntă Borussia Dortmund, iar Barcelona se deplasează mâine la Paris Saint-Germain.

Poliția din Spania a confirmat că se află în stare de alertă maximă în urma amenințării, în timp ce Manchester City, campioana din Premier League, se pregătește să întâlnească Real Madrid pe Bernabeu.

„În ceea ce privește prevenirea amenințării teroriste, forțele și organismele de securitate ale statului și-au activat toate sistemele de alertă timpurie și de protecție, precum și toate mecanismele de răspuns pregătite și dispuse”, a declarat Fernando Grand-Marlask, șeful Ministerului de Interne, într-un comunicat.

Poliția metropolitană este, de asemenea, „conștientă” de amenințarea emisă și a asigurat publicul că are un „plan de poliție robust” pentru meciul dintre Arsenal și Bayern Munchen la Londra.

„Suntem conștienți de relatările online și din mass-media în legătură cu apelurile de a viza meciuri din Europa și de aici din Londra”, se arată într-un comunicat. „Cu toate acestea, vreau să asigur publicul că avem un plan de poliție robust pentru meciul din această seară”.

Comisarul adjunct adjunct Ade Adelekan a declarat pentru Football London: „Lucrăm îndeaproape cu colegii din cadrul poliției antiteroriste în planificarea evenimentelor de aici din Londra, pentru a lua în considerare orice informație relevantă care ne-ar putea ajuta să menținem siguranța celor prezenți.

Suntem conștienți de rapoartele online și din mass-media în legătură cu apelurile de a viza meciuri din Europa și de aici din Londra. Cu toate acestea, vreau să asigur publicul că avem un plan de poliție robust pentru meciul din această seară și continuăm să lucrăm îndeaproape alături de echipa de securitate a clubului pentru a ne asigura că meciul se desfășoară în liniște. Ca întotdeauna, cerem publicului să rămână vigilent și, dacă vede ceva ce nu arată sau nu pare în regulă, să raporteze poliției sau personalului de securitate”.

Amenințarea din partea ISIS vine la mai puțin de o lună de când organizația a revendicat atacul de la sala de concerte Crocus din Moscova, care s-a soldat cu peste 143 de morți și peste 200 de răniți.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite