Răzvan Marin, un caz de Dosarele X: Cum a ajuns să fie catalogat de ziariştii italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Răzvan Marin a fost împrumutat de Ajax la Cagliari
Răzvan Marin a fost împrumutat de Ajax la Cagliari

Continuă declinul unui fotbalist care, la un moment dat, părea de mare viitor: la Ajax n-a jucat, iar ajuns în Serie A, la Cagliari, e făcut praf pentru prestaţiile sale.

Răzvan Marin (24 de ani) e un caz fotbalistic de Dosarele X! În Belgia, la o echipă respectabilă, Standard Liege, românul a devenit liderul din teren şi a fost vândut, ulterior, la Ajax, pentru 12,5 milioane de euro.

Se întâmpla în iulie 2019 şi, ajuns la cea mai galonată echipă din Olanda, cerul părea a  fi limita pentru mijlocaşul format la Viitorul. Din păcate, de aici a început, de fapt, declinul românului care, într-un întreg sezon, a adunat doar zece apariţii în tricoul „lăncierilor“, în Eredivisie. În aceste condiţii, n-a surprins deloc împrumutul lui Marin la Cagliari, în luna septembrie, italienii având opţiunea de a-l transfera definitiv, în iulie 2021, contra sumei de 10 milioane de euro. La ce se întâmplă însă acum, atât cu echipa aflată pe locul 15 din 20 în Serie A, cât şi cu Răzvan Marin, e greu de crezut că italienii vor activa această clauză.

În primul rând, duminică seară, Cagliari a ajuns la opt meciuri la rând în campionat, fără victorie, fiind zdrobită acasă de Napoli, scor 1-4! Trupa pregătită de Eusebio Di Francesco (51 de ani) a învins ultima dată în Serie A, în etapa a 7-a, pe 7 noiembrie! De atunci, a adunat patru remize şi patru eşecuri. Şi a ajuns la trei puncte de locul 18, primul care duce în Serie B. 

Aflat pe teren în toate aceste opt partide, Răzvan Marin a fost arătat cu degetul, după eşecul cu Napoli, de jurnaliştii de la CagliariNews: „Mijlocaşul român nu schimbă cu nimic jocul. Contribuţia sa nu ajută nici defensiva, nici ofensiva. Îi lasă lui Nandez sarcina de a alerga pe toată lungimea şi lăţimea terenului şi nu joacă niciodată o minge verticală, pentru a schimba jocul“.

Iar „Gazzetta dello Sport“ l-a notat cu 4,5, desfiinţându-l printr-o caracterizare scurtă: „Mai slab decât de obicei, a fost un fel de fantomă pe teren“.

Ce au făcut românii, în weekend, în Serie A

*Ionuţ Radu (Inter Milano) - Pe bancă în meciul cu Crotone (6-2).

*Denis Drăguş (Crotone) - Pe bancă în înfrângerea cu Inter (2-6).

*Vlad Chiricheş (Sassuolo) - Integralist şi marcator în eşecul cu Atalanta (1-5).

*Răzvan Marin (Cagliari) - Integralist în înfrângerea cu Napoli (1-4).

*Ştefan Radu (Lazio) - Integralist în remiza cu Genoa (1-1).

*Valentin Mihăilă (Parma) - A debutat în Serie A, jucând din minutul 75, în înfrângerea de acasă, cu Torino (0-3).

*Ciprian Tătăruşanu (AC Milan) - Rezervă în victoria cu Benevento (2-0).

*Radu Drăguşin (Juventus) - În afara lotului în victoria cu Udinese (4-1).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite