Războiul sexelor continuă în tenis, iar Novak Djokovici pune paie pe foc: „Noi merităm mai mult ca fetele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
djokovici

O serie de comentarii sexiste ale managerului turneului de la Indian Wells au aprins războiul în tenis între băieţi şi fete.

Raymond Moore, managerul turneului de la Indian Wells, fost jucător de tenis, a acordat un interviu în care a  declarat că fetele din circuitul WTA au o serie de beneficii, în special financiare, datorită popularizării acestui sport de către băieţi: "În viaţa următoare aş vrea să fiu cineva din WTA, pentru că fetele din tenis se urcă practic pe spinarea băieţilor. Ele nu iau nici o decizie şi sunt foarte, foarte norocoase. Dacă aş fi fost o jucătoare de tenis, m-aş fi pus în genunchi în faţa lui Federer şi Nadal şi le-aş fi mulţumit pentru că au dus acest sport pe culmi".

Declaraţiile lui Moore au stârnit replici acide din partea fetelor, dar Djokovici a sărit în apărarea lui: "Este o situaţie delicată. Femeile merită respect şi admiraţie pentru ceea ce fac. Ştiţi, premii egale în tenis a fost subiectul principal în tenis în ultimii şapte opt ani şi au am asistat la tot acest proces şi ştiu cât timp şi energie au investit avocaţii WTA pentru a obţine premii egale. Îi aplaud cu sinceritate pentru succesul lor. Pe de altă parte, cred că ATP ar trebui să lupte mai mult pentru noi pentru că cifrele arată că spectatorii sunt mai mulţi la meciurile băieţilor. De aceea cred că merităm premii mai mari", a spus Djokovici pentru The Guardian. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite