Rapid nu a mai putut ține ritmul. După ce a surclasat liderul FCSB cu 4-0, giuleștenii au cedat în faţa campioanei

0
Publicat:

Rapid Bucureşti a fost învinsă de Farul Constanţa cu scorul de 2-1 (1-0), vineri seara, în Giuleşti, într-un meci din prima etapă a fazei play-off a Superligii de fotbal.

sportpictures.eu
sportpictures.eu

După ce a surclasat liderul FCSB cu 4-0, Rapid a cedat în faţa campioanei, care s-a impus prin dubla lui Louis Munteanu (23, 55). Golul de onoare al echipei antrenate de Cristiano Bergodi a fost reuşit de Albion Rrahmani (85 - penalty). Acest eşec survine la capătul câtorva zile tulburi pentru clubul din Giuleşti, cu preşedintele Daniel Niculae cercetat într-un dosar privind folosirea ilegală de materiale pirotehnice pe stadioane şi cu liderul galeriei arestat preventiv.

Rapid a avut prima ocazie, prin kosovarul Florent Hasani (7), care a reluat de la 11 metri, dar portarul Alexandru Buzbuchi a respins peste transversală.

Farul a deschis scorul prin Munteanu (23), care a şutat din voleu la centrarea lui Constantin Grameni. Oaspeţii îşi puteau dubla avantajul, dar Ionuţ Vînă (32) a ratat singur cu portarul Marian Aioani, la un contraatac 3-1. Rapid a mai avut o ocazie bună (32), prin acelaşi Hasani, dar Diogo Queiros a blocat.

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi s-a desprins în min. 55, când Munteanu a marcat din pasa de excepţie a lui Ionuţ Cojocaru.

Rapid a atacat cu toate resursele, dar nu a fost inspirată. Şutul lui Claudiu Petrila (58), de la 18 metri, a fost respins de Buzbuchi, Rrahmani (60) a reluat peste poartă din 4 metri, iar David Kiki (75) a blocat şutul lui Petrila din marginea careului.

Farul a avut o ocazie mare de a înscris în min. 78, dar şutul lui Vînă din marginea careului a lovit transversală.În min. 82, Rivaldinho l-a lovit pe Paul Iacob în careu, iar gazdele au primit penalty, transformat de Rrahmani (85).

Ultima oportunitate a Rapidului a obţine egalul a fost reluarea lui Burmaz (88), din careu, prinsă de Buzbuchi.

Stadionul Giuleşti a avut şapte sectoare închise la acest meci (106, 107, 108, 109, 112, 113 şi 123), sancţiune dictată de Comisia de Disciplină a FRF în urma incidentelor de la meciul cu FCSB.

În sezonul regulat, Rapid nu a pierdut cu Farul, câştigând cu 3-1 acasă şi remizând la Ovidiu (0-0). Farul venea după patru etape fără victorie, trei egaluri şi un eşec.

FC Rapid Bucureşti - FC Farul Constanţa 1-2 (0-1), Giuleşti Superbet Arena - Bucureşti Au marcat: Albion Rrahmani (85 - penalty), respectiv Louis Munteanu (23, 55). Cartonaş roşu: Răzvan Oaidă (Rapid, 67).

Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenţi: Ciprian Florin Danşa (Satu Mare), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe); al patrulea oficial: Horia Gabriel Mladinovici (Bucureşti) Arbitru video: Szabolcs Kovacs (Carei); arbitru asistent video: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea)

Observatori: Liviu Ciubotariu (Galaţi) - CCA, Marcel Vasile (Bucureşti) - LPF  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite