Rapid - Ceahlăul Piatra Neamţ 1-1: remiza neputincioşilor. Final dureros pentru giuleşteni sub ochii lui „Il Luce“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Duelul echipelor incapabile de a câştiga de şase, respectiv şapte etape s-a încheiat, firesc, egal. Numai că bucureştenii au motive să-şi dea palme după modul în care au scăpat victoria printre degete.

Rapid n-a mai câştigat în campionat de când afară erau vreo 20 de grade în timpul serii, mai precis de la acel 2-1 cu „U“ Cluj, la 14 septembrie. De partea cealaltă, când Ceahlăul a câştigat ultima dată o partidă în Liga I eram chiar în „luna lui cuptor“, adică august!

Aceste două formaţii, tusea şi junghiul, s-au întâlnit, luni, în confruntarea care a încheiat etapa cu numărul 14. Rapid a deschis scorul prin Martin (22), iar apoi a ratat cât pentru două meciuri! Rând pe rând, Pancu (40), Rui Miguel (65 şi 84) au avut şanse uriaşe de a majora scorul. Ghinionul, intervenţiile portarului Calancea şi blocajul psihologic au făcut însă ca Rapid să rateze şansa desprinderii pe tabela de marcaj.

Şi când toată lumea, inclusiv Dinu Gheorghe şi Mircea Lucescu, aflaţi în tribune, aştepta fluierul de final, în minutul 90+3, la ultima fază a meciului, Ceahlăul a egalat. Cătălin Ştefănescu l-a învins pe Bornescu cu un şut din marginea careului, iar Rapid şi Ceahlăul îşi continuă seria partidelor fără victorie.

Giuleştenii sunt pe locul 16 cu 10 puncte, la cinci puncte de salvare. Ceahlăul stă ceva mai bine, fiind pe poziţia a 13-a cu 14 puncte, la un punct de locul 12, primul care asigură rămânerea în primul eşalon.

Dinu Gheorghe: „Pe Lucescu îl trage aţa spre Rapid“

La finalul jocului, Dinu Gheorghe, care nici el însuşi n-a revenit, deocamdată, la Rapid a vorbit despre o posibilă susţinere oferită de Mircea Lucescu pentru formaţia de lângă Podul Grant.

„Îl trage aţa să vină spre Rapid. E un om care ştie ce are de făcut şi poate redresa situţia. Nu poate face o echipă campioană, dar poate construi ceva pentru viitor“, a afirmat „Vamă“ despre „Il Luce“. Tehnicianul celor de la Şahtior n-a lăsat însă de înţeles că ar urma să se implice la Rapid.

„N-am văzut decât puţin din meci. Unul de campionat cu un adversar nu prea puternic. Eu am altă treabă de făcut, nu poţi face două treburi în acelaşi timp“, a declarat Mircea Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite