Raliul Dakar 2023 va avea o lungime de 8.500 de km. Când este programat startul VIDEO

0
Publicat:

Cea de-a 45-a ediţie a Raliului Dakar va avea un traseu de 8.549 de km, repartizaţi în 14 etape, plus un prolog, şi va debuta în data de 31 decembrie, pe ţărmul Mării Roşii.

Celebrul raliu-raid, care se va desfăşura pentru al patrulea an consecutiv în Arabia Saudită, se va încheia pe 15 ianuarie, după mai mult de două săptămâni de "aventură pe nisip", plasată sub semnul "anduranţei extreme", cu "mai multe dune" în probele speciale cronometrate, care vor măsura în total aproape 5.000 de km.

Pe parcursul primei săptămâni, marcate de speciale de peste 400 km, piloţii se vor îndrepta către nord şi situl arheologic Al-Ula, cu zone delicate pline de stânci, înainte de Ha'il, unde vor face două bucle, bogate în canioane şi "munţi de nisip", scrie Agerpres. 

Raliul Dakar. FOTO Arhivă
Raliul Dakar. FOTO Arhivă

După o pauză la Riad, pe 9 ianuarie, raliul-raid se va cufunda în adâncurile "Empty Quarter" (sud), unul dintre cele mai mari deşerturi din lume, în special pentru o etapă maraton care ar putea afecta ierarhia finală între motocicletele KTM ale lui Kevin Benavides şi Matthias Walkner, GasGas-urile campionului en titre, Sam Sunderland, şi coechipierul său Dany Sanders.

Raliul Dakar se va încheia pe 15 ianuarie, la Dammam, cu o probă specială pe plajă, un traseu care nu este propice pentru a da bulversa clasamentele.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite