Putin și Zelenski au luat decizia în privința armistițiului pe perioada Jocurilor Olimpice. Motivele invocate de cei doi

0
Publicat:

Emmanuel Macron a cerut un armistițiu între Ucraina Și Rusia pe durata Jocurilor Olimpice, care se vor desfășura între 26 iulie și 11 august la Paris. Președintele Franței s-a lovit de refuzul lui Vladimir Putin și Volodimir Zelenski, care au luat decizia de a continua războiul.

Vladimir Putin și Volodimir Zelenski nu văd posibilitatea unui armistițiu. Foto AP
Vladimir Putin și Volodimir Zelenski nu văd posibilitatea unui armistițiu. Foto AP

Dictatorul rus și-a argumentat decizia prin faptul că sportivilor ruși le este interzis să participe sub steagul lor și nu li se intonează imnul. „Oficialii internaţionali din domeniul sportului încalcă astăzi principiile Cartei Olimpice în ceea ce priveşte Rusia, împiedicându-i pe sportivii noştri să participe la Jocurile Olimpice sub steagul lor, cu imnul lor naţional, dar vor ca noi să respectăm regulile pe care ni le impun. Pentru a cere ceva de la alţii, trebuie să respecţi tu însuţi regulile”, a declarat președintele Rusiei, citat de news.ro.

Ucraina se teme că Rusia va profita

De partea cealaltă, Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a declarat că este imposibilă o încetare a focului, chiar și temporar. „I-am spus: «Emmanuel, nu credem. Să ne imaginăm pentru o secundă că există o încetare a focului. În primul rând, nu avem încredere în Vladimir Putin. În al doilea rând, el nu îşi va retrage trupele. În al treilea rând, spune-mi Emmanuel, cine garantează că Rusia nu va profita de acest lucru pentru a-şi aduce trupele pe teritoriul nostru?»", a declarat președintele Ucrainei.

„Nu suntem împotriva unui armistiţiu, nu suntem împotriva încheierii războiului. Dar vrem un sfârşit corect al acestui război. Şi suntem împotriva unui armistiţiu care ar face jocul inamicului", a concluzionat Zelenski.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite