Primul penal din FRF 2015: DNA a pus sechestru pe averea lui Chivorchian. Ce prejudiciu ar avea de recuperat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De 15 luni a fost nevoie pentru ca un membru marcant din noua conducere a Federaţiei Române de Fotbal să fie urmărit de DNA.

Dacă pe vremea lui Mircea Sandu, mai mulţi oameni de la Casa Fotbalului, în frunte cu însuşi preşedintele, făceau, periodic, vizite la DNA, după alegerile de la 5 martie 2014, Burleanu şi-a propus o schimbare radicală de imagine care să elimine astfel de episoade jenante. Din păcate, el a fost „trădat“ de unul dintre oamenii săi de bază, Gheorghe Chivorchian.

Sâmbătă, secretarul general FRF a fost la Timişoara pentru a fi audiat în dosarul care anchetează modul de finanţare al echipei Poli Timişoara de către autorităţile locale pe perioada în care „Chivo“ se afla în conducerea bănăţenilor. După ce a răspuns la întrebările procurorilor, oficialul FRF s-a ales cu calitatea de inculpat şi i s-a pus şi sechestru pe întreaga avere. Asta deoarece procurorii pregătesc recuperarea unor prejudicii care s-ar ridica la un milion de euro!

Potrivit comunicatului DNA Timişoara, Chivorchian, fost director executiv la Poli Timişoara, e acuzat de săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. 

Burleanu i-a preluat atribuţiile

Cum cazul a luat amploare, Chivorchian şi-a anunţat autosuspendarea din funcţia pe care o deţine la FRF, atribuţiile sale fiind preluate de preşedintele Răzvan Burleanu.

„Am considerat necesar şi firesc să întrerup exercitarea atribuţiilor mele de secretar general până la finalizarea procedurilor iniţiate de instituţiile statului şi care mă implică, până la clarificarea deplină a situaţiei“, a spus Chivorchian.

Apreciez foarte mult poziţia domnului Gheorghe Chivorchian şi modul în care a hotărât să gestioneze acest moment. Sunt încredinţat că este cea mai bună decizie.  Răzvan Burleanu preşedinte FRF
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite