Preţul unui titlu de vicecampion european pentru boxerul Bogdan Juratoni: 25.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medalia de argint câştigată de Bogdan Juratoni la Campionatele Europene de Box, care s-au desfăşurat la Minsk, în Belarus, îi va aduce pugilistului român 250 de milioane de lei vechi din partea Federaţiei Române de Box.

Bogdan Juratoni a devenit vicecampion european la categoria 75 de kilograme, performanţă pentru care va fi răsplătit cu 25.000 de lei de Federaţia Română de Box. Pugilistul român are şansa să-şi sporească veniturile de acum înainte, deoarece a semnat un contract cu AIBA până în 2017, care îi garantează că poate boxa patru meciuri la profesionişti, care vor avea o bursă substanţială.

Deşi la prima vedere pare că medalia de argint a fost câştigată foarte uşor, Bogdan Juratoni a dezvăluit că această performanţă a fost obţinută cu multă trudă şi suferinţă.

„Mi-aş fi dorit să vin acasă cu aurul la gât, dar acum ce pot să fac? Şi la Olimpiadă a fost la fel, am muncit, m-am înfometat, am făcut sacrificii. Totul în zadar. Acum, măcar am o medalie, suferinţa nu mai e aceeaşi. Am avut o contuzie puternică la pumnul drept. A trebuit să strîng din dinţi, pentru că simţeam dureri şi la antrenamente. La meciuri, am folosit un spray care-mi îngheţa pur şi simplu mîna. Doar aşa am putut boxa. Mă bucur, însă, că am putut duce la bun sfârşit patru meciuri şi am adus o medalie pentru România”, a spus Juratoni pentru gsp.ro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite