Presa internaţională despre Cosmin Contra, noul antrenor al lui Getafe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Contra şi-a încheiat socotelile cu Petrolul Ploieşti şi ocupă acum banca tehnică a unei formaţii din Primera División: Getafe, unde evoluează şi Ciprian Marica.

Skysports: „Getafe a bătut palma cu fostul internaţional român Cosmin Contra, în încercarea de a evita retrogradarea din Primera División. Cosmin Contra va conduce echipa până în vară, cu posibilitatea prelungirii înţelegerii cu încă doi ani. Ajuns la 38 de ani, Contra a petrecut cinci ani ca jucător la Getafe, la finalul unei cariere în care a evoluat şi la AC Milan, Atlético Madrid, Alavés, West Bromwich Albion şi Dinamo Bucureşti. 

După ce şi-a agăţat ghetele în cui, fostul fundaş dreapta al naţionalei României a preluat Petrolul Ploieşti în 2011, devenind cel mai tânăr tehnician din Liga I. Contra a adus la Petrolul primul trofeu după 18 ani de secetă. Contra nu va avea mult timp la dispoziţie pentru a-şi dovedi valoarea: Getafe mai are doar 11 etape pentru a încerca salvarea de la retrogradare şi un program dificil“.

Record (Portugalia): „Contra va prelua locul lăsat liber de Luis García, care nu a mai rezistat la echipă după cel mai negru record din istoria clubului: 12 meciuri consecutive fără victorie“.

Goal.com: „Cosmin Contra este primul român care antrenează în Spania, în Primera División. Fostul jucător al lui AC Milan a lăsat Petrolul pentru Getafe. Contra a câştigat Cupa României cu Petrolul şi a lăsat echipa cu şanse reale în lupta la titlu din Liga I“.

Kicker (Germania): „Antrenorul Cosmin Contra va semna cu Getafe un contract valabil până în vara lui 2016 şi se aşteaptă să salveze echipa de la retrogradare. Antrenorul de 38 de ani lasă Petrolul după o Cupă a României câştigată şi pe un loc onorabil în Liga I. Contra va fi primul antrenor român care antrenează în Primera División“.

Getafe ocupă locul 15 în primul eşalon spaniol, cu 27 de puncte după tot atâtea etape. Ibericii nu au mai câştigat niciun meci din 29 noiembrie 2013, moment din care s-au mai disputat 12 partide în Primera División. Singura victorie reuşită de atunci de echipa lui Cosmin Contra a fost în 16-imile de finală din Cupa Spaniei, pe 17 decembrie 2013, cu Girona (4-1).

Ştiri pe aceeaşi temă:

Reţeta eşecului: Petrolul s-a dezintegrat. Motivele pentru care şi antrenorul Cosmin Contra a abandonat echipa

Cosmin Contra, la Getafe! Antrenorul şi-a reziliat contractul cu Petrolul şi merge în Spania la echipa lui Marica

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite