Premierul Ponta a semnat un document prin care Guvernul susţine înscrierea echipei Forza Rossa în Formula 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a semnat un document prin care Guvernul s-a angajat să susţină înscrierea echipei Forza Rossa în Campionatul Mondial de Formula 1.

Premierul Victor Ponta este pasionat de automobilism şi a fost copilot în Campionatul Naţional de Raliuri. Datorită pasiunii sale pentru sporturile cu motor, primul ministru a semnat documentul prin care Guvernul susţine înscrierea echipei Forza Rossa în Formula 1.

Visul unei echipe româneşti în Formula 1 e tot mai aproape de realitate! Britanicii spun că Forza Rossa a fost admisă

"În legătură cu posibilitatea participării în Campionatul Mondial de Formula 1 a unei echipe deţinute de o companie cu acţionari români şi capital românesc, sprijinită în calitate de sponsori de firme româneşti de prim rang, Guvernul României îşi exprimă deplina susţinere a unui asemenea proiect, cu efecte benefice în privinţa notorietăţii României (...)

Afirmarea la nivel mondial a capacităţii şi notorietăţii companiilor româneşti reprezintă un obiectiv strategic al Guvernului României şi un element central al politicii statului român. De aceea, iniţiativa accederii unei echipe din România în Formula 1 este şi va fi sprijinită de autorităţile din România", se arată în scrisoarea, semnată de premierul Victor Ponta, din partea Guvernului României cuprinsă în dosarul depus de Forza Rossa la Federaţia Internaţională de Automobilism, conform prosport.ro.

În decembrie 2013, Federaţia Internaţională de Automobilism şi-a manifestat intenţia de a primi în circuit o nouă echipă de Formula 1, iar în aprilie 2014, oficialii FIA anunţau că o candidatură "de înalt standard" a fost primită de forul internaţional, această echipă fiind Forza Rossa, deţinută de soţii Camelia şi Ion Bazac (fost ministru al Sănătăţii).

Echipă românească în Formula 1 din 2015? „Dacă primim rapid un răspuns pozitiv, ne înscriem”

Totuşi, o ultimă condiţie ca Forza Rossa să fie primită în cadrul Campionatului Mondial de Formula 1 era achitarea unei garanţii de 20 de milioane de dolari. Respectarea acestei condiţii ar face ca FIA să-şi dea acordul ca Forza Rossa să intre în "Marele Circ" "în următorii doi ani, mai notează sursa citată. Totuşi, se pare că Forza Rossa nu a achitat garanţia, devreme ce nu se regăseşte la startul noului sezon de Formula 1, care va începe pe 15 martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite