Povestea lui Gabi Iancu, marcatorul „dublei“ care ar putea trimite Steaua în play-off-ul grupelor Champions League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Iancu, marcatorul „dublei“ din meciul cu Dinamo Tbilisi FOTO Răzvan Păsărică
Gabriel Iancu, marcatorul „dublei“ din meciul cu Dinamo Tbilisi FOTO Răzvan Păsărică

Dinamo Tbilisi - Steaua: 0-2 / Steaua a învins marţi Dinamo Tbilisi şi a câştigat astfel prima manşă a turului trei preliminar Champions League, graţie celor două goluri marcate de unul dintre cei mai tineri fotbalişti ai echipei din Ghencea, Gabi Iancu.

La victoria Stelei de pe terenul campioanei Georgiei au contribuit şi Cristi Tănase, Federico Piovaccari şi Vlad Chiricheş, care s-au întrecut în ratări, a contat inspiraţia lui Ciprian Tătăruşanu de a apăra un penalti într-un moment crucial în care scorul era 0-0, însă cel mai mare aport a purtat semnătura lui Gabriel Iancu, un tânăr fotbalist de doar 19 ani.
Transferat de la Viitorul Constanţa sezonul trecut, unde era considerat una dintre perlele echipei, Iancu a satisfăcut aşteptările oficialilor roş-albaştri şi a asigurat victoria Stelei, care porneşte favorită în returul de pe Arena Naţională, din 6 august.

Totuşi, debutul lui Iancu în fotbal este strâns legat de Steaua, echipă la care şi-a făcut junioratul înainte de a alege  „Academia lui Hagi“ pentru perfecţionare. Cel dintâi meci din primul eşalon românesc l-a disputat tot în tricoul Stelei, într-o deplasare la Ceahlăul Piatra Neamţ din 10 martie 2013, încheiată cu o victorie pentru roş-albaştri (3-4). Deloc străin, însă, nici de accidentări, având anul trecut o ciupitură de menisc care l-a ţinut departe de terenul de joc, Iancu promite încă de pe acum să fie un pericol pentru apărarea adversarelor Stelei.
Unul dintre cei care i-a urmărit evoluţia îndeaproape, Gheorghe Hagi este mulţumit de faptul că Iancu a ales Steaua, decizie care l-a costat, la vremea aceea, refuzarea unei oferte venite din partea celor de la Ajax Amsterdam.

Cifrele lui Gabi Iancu la Steaua

2 goluri a marcat mijlocaşul în sezonul trecut de Liga I;

10 partide jucate în campionatul câştigat de Steaua;

1.200.000€ este valoarea estimată de Transfermarkt.co.uk.

Ştiri pe aceeaşi temă:

Dinamo Tbilisi - Steaua: 0-2. Roş-albaştrii, cu un picior în play-off-ul grupelor Champions league! Iancu, autorul unei „duble“ magnifice

Destinaţie surpriză pentru Chiricheş! Cel mai valoros fundaş al Stelei pleacă din Ghencea, însă nu la AS Roma

Prima reacţie a lui Laurenţiu Reghecampf după victoria roş-albaştrilor

Prima reacţie a lui Adrian Cristea după ce a anunţat că a semnat pentru Steaua

Dumitru Dragomir despre plecarea lui Vlad Chiricheş la Tottenham şi venirea lui Adrian Cristea la Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite