Povestea fotbalistului de la Euro 2016 care are 23 de fraţi şi surori. „Colegii mă întreabă cu ce număr vorbesc!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă şi-ar aduce toate rudele la un meci al echipei sale, fotbalistul cu cea mai numeroasă familie dintre cei prezenţi la Euro 2016, ar putea umple un sector de tribună.

Cel în cauză este francezul Patrice Evra, cel mai experimantat jucător din lotul lui Didier Deschamps. Evra (35 de ani) are 23 de fraţi şi surori. Născut în Senegal, la Dakar, el datorează această familie numeroasă tatălui său, de origine din Guineea, fost diplomat, care a avut trei căsnicii. Cei 23 de fraţi şi surori ai lui Evra provin din trei căsnicii ale tatălui său, dar fotbalistul ţine legătura cu toţi. Pe când avea un an, Evra s-a mutat cu familia la Bruxelles, iar la zece ani, a ajuns la Paris.

Mama lui Evra provine din Insulele Capului Verde şi ea a fost cea care l-a crescut pe Evra. "Tata s-a zbătut pentru fiecare copil al lui. Am avut practic o situaţie privilegiată, familia mărindu-se în fiecare an. În copilărie era frumos pentru că puteam juca turnee între noi, dar şi acum mă bucur atunci când putem să ne strângem toţi", a povestit fotbalistul lui Juventus, care a mai avut un frate, decedat în 2010, la 40 de ani, din cauza unui atac de cord suferit după un meci al lui Manchester United.

Aşa cum tatăl său a încercatsă aibă grijă de toţi copiii, chiar dacă nu a putut fi alături mereu de ei, aşa şi Patrice Evra se consideră apropiat de ceilalţi membri ai familiei. "Vorbesc la telefon cu ei şi uneori colegii mă întreabă cu ce număr vorbesc şi dacă nu mi-e greu să îi ştiu pe toţi", a mai spus jucătorul francez. Evra a început fotbalul în suburbiile Parisului, la nişte formaţii obscure, iar la 16 ani a ajuns în curtea lui PSG. N-a stat decât un an plecând în liga a treia italiană, la Marsala, o echipă din Sicilia, iar de acolo a ajuns la Monza. La 19 ani s-a întors în Franţa, semnând cu Nice, iar după doi ani a afost cumpărat de Monaco. Acolo a venit consacrarea lui, şi chiar actualul selecţioner al Franţei, Didier Deschamps l-a reprofilat din atacant în fundaş stânga, post pe care joacă şi acum. În adolescenţă era foarte tehnic şi cel care l-a dus la fotbal l-a recomandat ca fiind noul Romario.

 După patru ani la Monaco, Manchester United a plătit 5,5 milioane de lire sterline pentru al şi astfel a ajuns sub comanda lui Sir Alex Fergusson, unde a rămas opt ani. Din 2014, Evra este la Juventus.

Fotbalistul care a jucat de 73 de ori pentru Franţa  afost curtat să evolueze la naţionala Senegalului, dar a refuzat. Gestul său i-a atras o serie întreagă de critici, fiind făcut "maimuţă obsedată de banii albilor, trădător de ţară şi de origini" 

Patrice Evra este însurat cu Sandra, o franţuzoaică blondă, care îi este alături de 20 de ani, ei având împreună doi copii, un băiat, Lenny (11 ani), şi o fată, Maona (4 ani). Evra vorbeşte fluent cinci limbi străine, engleza, franceza, italiana, portugheza şi spaniola şi pe când era la Manchester United a luat lecţii de coreeană, pentru a se înţelege cu fostul său coleg Park Ji Sung.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite