Portretul lui Deaconu, omul care conduce un arbitraj prin care Steaua a ajuns să joace în 12: prima dragoste nu se uită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) e condus de un om care a îmbrăcat chiar tricoul roş-albastru. Poate că şi de aceea, Steaua a fost ajutată, fără niciun pic de ruşine, în opt din cele 14 partide disputate până acum în Liga I.

Faptul că o echipă se bate la titlu în Liga I cu ajutorul arbitrilor nu e vreo premieră pentru campionatul românesc. În ultimii ani, mai toate campioanele au beneficiat de susţinerea „cavalerilor fluierului“. Ceea ce surprinde, totuşi, în cazul Stelei e ritmul incredibil în care echipa e salvată de erorile de arbitraj. Mai precis, în opt din cele 14 partide bifate de formaţia din Ghencea au existat greşeli flagrante, care au favorizat trupa lui Reghecampf.

Deaconu, zis şi „Brichetă“

Steaua câştigă punct după punct pe mâna unor centrali şi tuşieri, în condiţiile în care Comisia Centrală a Arbitrilor (CCA) e condusă de Alexandru Deaconu. În 2008, acesta a intervenit decisiv în câştigarea unui meci de roş-albaştri. A suspendat derby-ul Rapid – Steaua la scor de 1-0 pentru giuleşteni, pe motiv că a fost lovit de o brichetă aruncată din tribune. La „masa verde“, steliştii au câştigat cu 3-0, iar de atunci Deaconu a fost poreclit „Brichetă“.

În anii ’80, Alexandru Deaconu a jucat ca fundaş central la juniorii Stelei, însă n-a fost oprit în lot de antrenorul Florin Marin. 

Meme strigă „hoţii“

Ceea ce şochează e atitudinea oficialilor Stelei după tot ce s-a întâmplat în acest campionat. În 14 partide, au existat şi două greşeli împotriva echipei:

*Cu Ceahlăul, Garcia a făcut henţ în careu, dar, în loc de penalty, s-a dat corner.

*Cu Petrolul, Benga trebuia eliminat până să apuce să aducă egalarea pentru ploieşteni.

După această a doua greşeală, Mihai Stoica a explodat şi a uitat de toate erorile de care a beneficiat echipa sa. „E o viciere de rezultat, iar campania presei împotriva noastră ne afectează. Ofensiva împotriva noastră se pare că dă roade“, a spus Meme.

Dacă trebuie al 25-lea titlu, trebuie, ce să facem? Eu tot caut jucători să întăresc echipa, dar îmi dau seama că îi caut degeaba, pentru că Steaua ne-o ia înainte cu transferurile, dar ei s-au apucat să transfere arbitri. Îmi dau seama că pe teren jucătorii nu mai contează.  Ionuţ Negoiţă acţionar Dinamo   S-a greşit mult în acest tur şi nu s-a greşit numai pentru Steaua. Îmi pare rău de ce a spus domnul Negoiţă, dar, ca să fiu ironic, mi-ar plăcea să picăm cu Dinamo în semifinlalele cupei, fiindcă ar fi ultimele meciuri pentru ei. Laurenţiu Reghecampf antrenor Steaua  

 CITEŞTE ŞI:

*ANALIZĂ Steaua, ca pe vremea lui Ceauşescu: câte puncte a câştigat pe mâna arbitrilor şi cine e omul în spatele greşelilor de care beneficiază

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite