Planurile SF ale saudiților pentru Jocurile Asiatice de Iarnă. Pe ce vor cheltui 500 de miliarde de dolari VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În comparație cu cele 220 de miliarde de dolari cheltuite de Qatar pentru CM de fotbal din 2022, Arabia Saudită se pregătește să cheltuiască 500 de miliarde de dolari pentru a găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029.

Regatul Arabiei Saudite va fi o națiune care va atrage atenția în următorii ani. Parte a proiectului Neom City, în valoare de 500 de miliarde de dolari, Trojena va oferi schi în aer liber pe tot parcursul anului și sporturi de aventură și este programat să fie finalizat în 2026. Trojena a câștigat în mod oficial licitația pentru a găzdui Jocurile Asiatice de Iarnă din 2029.

Întreaga zonă va fi de 33 de ori mai mare decât New York City, paradisul montan va găzdui un sat de schi, un lac artificial, vile de lux și Mirror Line.

Oricare ar fi intențiile dumneavoastră de vacanță, Trojena vi le va oferi, scrie luxurylaunches.com. Cuprinzând șase districte, și anume Explore, Discover, Gateway, Valley, Relax, și Fun, vizitatorii pot descoperi minunile acestei destinații excelente în funcție de starea lor de spirit pentru ziua respectivă.

Trojena Captură Youtube
Trojena Captură Youtube

Cei pasionați de adrenalină se vor bucura din plin de un sat de schi care oferă o gamă largă de sporturi, o pârtie de schi, ciclism montan și sporturi nautice. Temperatura medie este cu aproximativ 10 grade Celsius mai scăzută decât în alte orașe din Arabia Saudită, iar iarna este de 0 grade Celsius.

O altă zonă din luxoasa stațiune de schi se numește Vault, un "sat vertical" format din restaurante și magazine pentru cei care iubesc să facă cumpărături până la epuizare, chiar și pe munte, la o înălțime cuprinsă între 1.500 și 2.600 de metri.

Trojena va găzdui Jocurile de iarnă din 2029 din Asia 

Situată la 50 km de Golful Aqaba, Trojena se aliniază cu obiectivele Viziunea 2030 a Arabiei Saudite. Odată Trojena finalizată, Arabia Saudită va fi prima țară din Orientul Mijlociu căreia i se va acorda organizarea iconicei ediții a Jocurilor Asiatice de Iarnă din 2029. Este locul perfect nu doar pentru a petrece vacanțe și a vizita, ci și pentru a trăi și a munci.

Trojena Captură Youtube
Trojena Captură Youtube

Trojena va conține peste 3.600 de camere de hotel și 2.200 de locuințe. Cea de-a 9-a ediție a jocurilor va fi amplasată în cel mai înalt lanț muntos din Arabia Saudită și va primi participanți din peste 32 de țări.

Se așteaptă ca zona să atragă un număr impresionant de 700.000 de vizitatori până în 2030 și să aducă 10.000 de locuri de muncă pentru a genera 1 miliard de dolari pentru regat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite