Piţurcă îşi pregăteşte plecarea şi din Bănie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel cum s-a întâmplat şi la Steaua, managerul general al oltenilor şi-a anunţat colaboratorii că mai sunt şanse infime să continue activitatea la „Ştiinţa“. Despărţirea nu se va realiza uşor. În joc e o clauză de cinci milioane de euro, care trebuie plătită de Piţurcă, dacă demisionează, sau de Mititelu, dacă el solicită rezilierea contractului.

Războiul dintre Adrian Mititelu şi Victor Piţurcă s-ar putea încheia în curând. Managerul general al Craiovei s-a săturat de promisiunile patronului, dar şi de atacurile pe care acesta le lansează în presă la adresa sa şi şi‑a plănuit deja plecarea din club. Cei doi sunt în conflict de la începutul lunii decembrie.

Piţurcă le-a mărturisit zilele trecute colaboratorilor săi că şansele ca el să rămână la Universitatea sunt infime şi că viitorul său se va juca până la 12 ianuarie, data la care alb-albaştrii urmează să-şi reia pregătirile. „Când am venit la echipă am semnat un contract clar. Mititelu s-a angajat să facă rost de bani ca să facem performanţă, dar mă duce cu vorba. Dacă zilele astea nu-mi spune că a găsit resurse pentru retur, atunci nu mai am de ce să rămân", le-a transmis antrenorul celor din stafful său.

„Divorţul" de Craiova nu e însă deloc simplu. În joc e o clauză de cinci milioane de euro, care poate fi plătită de Piţurcă, dacă acesta demisionează, sau de Mititelu, dacă patronul solicită rezilierea! Planul fostului selecţioner vizează o despărţire pe cale amiabilă, doar în cazul în care îi vor fi restituiţi cei 1,8 milioane de euro, bani pe care i-a împrumutat lui Mititelu la semnarea contractului. Varianta pare a-i conveni şi finanţatorului, mai ales că acesta speră să scape cât mai repede de antrenorul pe care l-a instalat cu surle şi trâmbiţe în vara anului trecut.

Mititelu, „strâns" cu uşa

Clubul din Bănie are datorii de peste şapte milioane de euro, iar Mititelu a mărturisit, în mai multe rânduri, că n-are de unde să facă rost de aceşti bani. Finanţatorul trebuie să facă rost nu numai de cei 1,8 milioane de euro pentru Piţurcă, ci şi de bani pentru echipă. Jucătorii sunt neplătiţi de trei luni şi îşi pot depune memorii ca să devină liberi de contract. Străinii Iliev, Gargorov şi Wobay au anunţat deja că nu se mai întorc la Craiova, iar ceilalţi colegi aşteaptă reunirea pentru a afla exact cum stau lucrurile la echipă.

Pleacă cu tot stafful

În cazul în care Victor Piţurcă va pleca de la Craiova, el va fi urmat de întregul său staff. Concret, împreună cu managerul general vor pleca şi Silvian Cristescu (preşedinte), Ovidiu Costeşin (director executiv), Eugen Neagoe (antrenor principal), Gabi Boldici (antrenor secund), Martin Tudor (antrenor cu portarii), Florin Marin (manager sportiv) şi Marian Dima (preparator fizic).

"Sunt oferte, dar nu voi vinde niciun jucător. Dacă voi face asta acum se va alege praful de proiectul meu."
Adrian Mititelu finanţator Univ. Craiova

"Iliev ar putea deveni liber de contract, dar, chiar şi aşa, el nu se va duce la Steaua. Mi-a promis."
Adrian Mititelu finanţator Univ. Craiova

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite