Pierdere pentru atletism: a murit Adrian Ghioroaie

0
Publicat:

Antrenorul emerit Adrian Ghioroaie, colonel în rezervă, a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani, au anunţat pe Facebook Federaţia Română de Atletism şi CSA Steaua.

O veste tristă a lovit sportul românesc
O veste tristă a lovit sportul românesc

Adrian Ghioroaie a practicat atletismul la nivel de performanţă fiind legitimat la Şcoala Sportivă Râmnicu Vâlcea (1972), Liceul ''Nicolae Bălcescu'' Rm.Vâlcea (1973), Steaua Bucureşti (1974-1984), proba sa de bază fiind cea de triplusalt. A adunat opt selecţii în echipa naţională, iar în 1976 a primit titlul de Maestru al sportului.

Adrian Ghioroaie. FOTO: Steaua București / Facebook
Adrian Ghioroaie. FOTO: Steaua București / Facebook

Ca antrenor al lotului naţional şi olimpic (1990-2013) şi la Steaua (1990-2014), i-a pregătit, printre alţii, pe Oana Muşunoi-Pantelimon (medaliată cu bronz la săritura în înălţime - JO 2000 Sydney), Alina Rotaru, Angela Moroşanu, Eugen-Cristian Popescu-Nistorescu, Constantin Militaru, Răzvan Enescu, Adrian Ghioroaie junior, Dorel Eftene, Ionuţ Pungă, Ionuţ Eftimie etc.

Pentru rezultatele obţinute de aceştia a primit, în 2000, titlul de ''Antrenor Emerit'', fiind distins şi cu Ordinul Naţional ''Pentru Merit'' în grad de Cavaler (2000) şi Ordinul ''Meritul Sportiv - clasa a III-a'' (2004).

Trupul neînsufleţit a fost depus la Capela Cimitirului Ghencea III, din strada Cooperativei, iar ceremonia de înhumare va avea loc marţi, la ora 12:00.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite