Performanţă remarcabilă a Simonei Halep. O singură jucătoare a mai reuşit ceva similar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a început anul cu stângul, ieşind prematur din competiţie la aproape toate turneele la care a jucat, Simona Halep este una dintre performerele anului 2016.

O demonstrează rezultatele şi faptul că a câştigat trei turnee WTA, performanţă pe care numai Viktoria Azarenka a mai reuşit-o. Trofeele  jucătoarei din Belarus sunt totuşi mai notabile, întrucât ea a triumfat la două turnee Premier Mandatory, care ca importanţă sunt imediat sub cele de Grand Slem. Simona are însă şansa de a o întrece pe aceasta, deoarece Azarenka s-a retras o perioadă, ea fiind însărcinată, motiv pentru care va reveni pe teren abia în 2017.  Ea o poate depăşi pe Vika chiar la Cincinnati, următorul turneu la care Simona va participa şi care începe pe 15 august.
Seria rezultatelor bune de luna trecută, o clasează pe Halep cu şanse reale în topul celei mai bune jucătoare din iulie. Ea se duelează aici cu americancele Madison Keys şi Venus Williams, şi britanica Johanna Konta. În mod normal ea n-are cum să piardă acest titlu, deoarece în iulie a câştigat două turnee. Contracandidatele ei sunt departe de această performanţă. Madison Keys a jucat finala la Montreal şi a revenit în top 10 WTA, Johanna Konta, cea mai bună rachetă britanică la feminin, a cucerit primul său titlu WTA, la Stanford, învingând-o în finală pe Venus Williams, după care s-a oprit în sferturi de finală la Montreal, iar Venus Williams a jucat finala la Stanford, iar apoi a ajuns până în optimi la Montreal.
În 2016, Angelique Kerber a fost desemnată în două rânduri cea mai bună jucătoare a lunii (ianuarie, aprilie), celelalte luni avându-le drept laureate pe Carla Suarez Navarro (februarie), Victoria Azarenka (martie), Garbine Muguruza (mai) şi Serena Williams (iunie).

Câştigătoarele din Top 10
Victoria Azarenka (7 WTA) - 3 titluri (Brisbane - Premier, Indian Wells - Premier Mandatory, Miami - Premier Mandatory)
Simona Halep (3 WTA) - 3 titluri (Montreal - Premier 5, Madrid - Premier Mandatory, Bucureşti - International)
Serena Williams  (1 WTA)- 2 titluri (Roma - Premier 5, Wimbledon - Grand Slam)
Angelique Kerber  (2 WTA)- 2 titluri (Australian Open - Grand Slam, Stuttgart - Premier)
Garbine Muguruza (4 WTA) – 1 titlu (Roland Garros – Grand Slem)
Agnieska Radwanska (5 WTA) – 1 titlu (Shenzhen – International)
Roberta Vinci (8 WTA) – 1 titlu (St. Petersburg – Premier)
Venus Williams (6 WTA) – 1 titlu (Kaoshiung – International)
Madison Keys (9 WTA) – 1 titlu (Birmingham – Premier)
Svetlana Kuzneţova (10 WTA) – 1 titlu (Sydney – Premier)

Ce turnee mai sunt de jucat
August: Cincinanti (Premier 5), New Haven (Premier), US Open (Grand Slem)
Septembrie: Quebec(International), Tokyo (Premier), Guangzhou (International), Seul (International), Wuhan (Premier 5), Taşkent (International), Beijing (Premier Mandatory)
Octombrie: Linz (International), Hong Kong(International), Tianjin (International), Luxemburg(International), Moscova (Premier), Singapore (Turneul Campioanelor)


Ierarhia turneelor WTA
Grand Slem
Premier Mandatory
Premier 5
Premier
International
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite