Penicilina Iaşi a învins pe Metal Galaţi şi vine la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru al doilea an consecutiv, echipa feminină de volei Penicilina Iaşi a reuşit să câştige în faţa campioanei en-titre CSU Metal Galaţi. Mâine, prima echipă din provincie care a cucerit titlul la fileul înalt joacă la Bucureşti, cu Dinamo.

Victorie clară pentru Penicilina în faţa formaţiei lui Zoran Terzic, la Iaşi, într-un meci disputat în avans din etapa cu numărul 10 a Diviziei A1: 3:0 (19, 20, 18). S-a repetat, aşadar, succesul de anul trecut. Şi, ca un făcut, dacă atunci Metal rămăsese fără ridicătoarea Frauke Dirickx, accidentată, şi acum a venit cu mai tânăra Sabina Miclea la coordonare.

"Nu vreau să mă umflu în pene după această victorie. Metal are jucătoare mai bine cotate decât elevele mele. Cred că ne-au şi subestimat, iar atunci când au încercat să revină nu au mai putut. Jucătoarele mele sunt mature, au experienţă. Câteva dintre ele au evoluat la competiţii importante", ne-a declarat Nicu Roibescu, omul care de patru decenii îşi leagă numele de cel al Penicilinei.

Mâine, de la ora 14.00, în sala Extreme din Bucureşti, Penicilina va da replica lui Dinamo. "Dacă ar fi să ne luăm după rezultate ar trebui să câştigăm. Metal a învins la Bucureşti. Noi am câştigat cu Galaţiul. Nu este însă aşa. Voleiul este un sport aparte, imprevizibil", a adăugat antrenorul emerit.

Divizia A1
Feminin
Etapa a 7-a
BUCUREŞTI:
IOR - SCMU Craiova
PIATRA NEAMŢ (18.00): Unic - Tomis Constanţa
TG. MUREŞ (17.00): Medicina - Ştiinţa Bacău
BUCUREŞTI (14.00): Dinamo Romprest - Penicilina Iaşi

Meciuri disputate astăzi:
"U" Cluj - CSM Sibiu 3:0 (13, 19, 18)
CSM Focşani - Metal Galaţi 0:3 (14, 14, 14)

Etapa a 10-a (meci în avans)

Penicilina Iaşi - Metal Galaţi 3:0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite