Olăroiu, românul care străluceşte în China: De ce toţi ochii vor fi pe el, astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cosmin Olăroiu (51 de ani) a ajuns în martie 2018 la Jiangsu Suning, primind un salariu colosal, de 7 milioane de dolari pe an. Răsplata acestei investiţii în munca sa poate veni astăzi.

Cosmin Olăroiu a plecat din România în 2007 şi, în scurt timp, a devenit cel mai apreciat antrenor din zona Golfului Persic.

Cu 14 trofee cucerite în Arabia Saudită, Qatar şi Emirate, la un moment dat, părea că Oli va rămâne definitiv în această zonă a lumii. De aceea, a fost o surpriză când a optat pentru a semna cu Jiangsu Suning (China), în martie 2018, atunci când l-a înlocuit pe italianul Fabio Capello. Mai ales că Jiangsu nu era chiar o forţă în campionatul din „Ţara Marelui Zid“, iar Oli se obişnuise să fie la echipe de top în zona arabă, antrenând, pe rând, Al-Hilal (Arabia Saudită), Al-Sadd (Qatar), Al-Ain (Emirate) şi Al-Ahli (Emirate). 

În primele sale două sezoane la Jiangsu Suning, Oli a terminat, mai întâi, pe locul 5 în campionat, iar apoi pe 4. În acest an însă, a dat toate calculele peste cap! Într-un format nou al campionatului, gândit pentru a comprima un sezon în plină pandemie, Oli, mai întâi, a terminat pe locul 2 în cele 14 etape din sezonul regulat, în grupa A.

Au urmat „duble“ câştigate în sferturi şi în semifinale, meciul care l-a trimis în finala campionatului fiind de-a dreptul fabulos, după cum „Adevărul“ a scris aici.

Ajuns faţă în faţă cu Guangzhou Evergrande, echipa care a câştigat opt din ultimele nouă ediţii ale campionatului, Olăroiu a disputat deja prima manşă. Încheiată 0-0. Aşa că suspansul a rămas intact, iar totul se va decide, astăzi (ora 13.35), în returul de la Suzhou, oraş care a găzduit şi meciul tur.

Guangzhou Evergrande e antrenată de Fabio Cannavaro, care i-a fost secund lui Olăroiu, la Al-Ahli Dubai. Italianul de 47 de ani a părăsit stafful lui Oli în 2017, tocmai pentru a prelua Guangzhou Evergrande, unde l-a înlocuit pe conaţionalul său, Marcelo Lippi.

La Guangzhou Evergrande evoluează şi fostul mijlocaş al Barcelonei, brazilianul Paulinho (32 de ani).

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite