Oficialii echipei din Ghencea vs. reprezentanţii MApN. Ce decizie a fost luată luni, după negocieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, în calitate de finanţator al echipei din Ghencea, Gigi Becali a pierdut definitiv şi irevoacabil procesul în urma căruia nu mai are dreptul de a folosi numele şi culorile Stelei, luni a fost programată întâlnirea dintre cele două părţi: oficialii campioanei României vs. reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, în misiunea găsirii unui numitor comun.

   

La întâlnire au participat preşedintele clubului de fotbal, Valeriu Argăseală şi vicepreşedintele Iulian Gheorghişor, în vreme ce CSA Steaua a fost reprezentată de George Boroi şi de membrii consiliului de conducere. Cele două părţi au stabilit ca activitatea campioanei României să nu fie afectată şi să nu existe modificări până pe 15 decembrie 2014, când discuţiile vor fi reluate. 

Preşedintele roş-albaştrilor, Valeriu Argăseală a încercat, vineri, să dea asigurări că nu vor exista schimbări importante. „Nu se pune problema să nu putem folosi numele. Suporterii să stea liniştiţi“. Totuşi, două zile mai târziu, echipa evolua acasă, împotriva CSMS Iaşi, fără emblemă şi fără numele echipei pe echipamentul de joc. Cert este că miza situaţiei e reprezentată de bani şi, în acest sens, o hotărâre va fi luată anul acesta.

Potrivit lui Mircea Sandu, decizia din cadrul procesului nu va afecta sezonul actual de Europa League: „Până la finalul competiţiei europene, Steaua trebuie să continue cu această denumire. Sancţiunea e doar la nivel naţional şi nu se aplică la nivel internaţional. Pot folosi numele şi emblema la meciul cu Dinamo Kiev. După aceea trebuie să anunţe UEFA de o eventuală schimbare. Eu nu înţeleg de ce armata vrea să distrugă echipa, de unde este această ambiţie tipic românească“.

Steaua modernă, fără identitate? Campioana României a pierdut procesul împotriva Clubului Sportiv al Armatei

Steaua şi abrambureala din fotbalul românesc. Echipe care şi-au schimbat denumirile au murit sau au „renăscut“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite