Octavian Morariu: “Am propus excluderea din lot a vinovaţilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hochei
hochei

Președintele COSR a propus excluderea din lotul național de hochei U16 a jucătorilor Antal Alfred, Gereb Istvan şi Molnar Akos, care au recunoscut că l-au agresat pe colegul lor, Florin Cosmin Marinescu.

Cazul lui Florin Cosmin Marinescu, hocheistul de 15 ani care a fost agresat verbal și fizic, la Miercurea Ciuc, de trei colegi de lot național, este pe punctul de a fi soluționat. Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat în acest sens: "Voi propune Comisiei de etică a COSR excluderea din lotul naţional Under 16 a celor trei jucători şi sancţionarea cu mustrare a antrenorilor lor. Aş vrea ca totul să se oprească aici și sper ca astfel de incidente să nu se mai repete". COSR a încercat să rezove această problemă cât mai repede, în acest sens reprezentanţii instituţiei s-au deplasat la Braşov și Miercurea Ciuc. Lotul național va rămâne în orașul harghitean, urmând să fie monitorizat de forul olimpic.

Momentan nu se pune problema ca Florin Cosmin Marinescu să se întoarcă la lot. Comisia de Etică a COSR va lua o decizie definitivă în acest caz cât mai curând posibil, cel mai probabil săptămâna ce vine.

Și Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat cu privire la incidentul petrecut de Ziua Naţională a României în vestiarul echipei naţionale de hochei Under 16, în cadrul căruia juniorul a fost agresat de trei colegi de etnie maghiară.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite