„Oaia neagră“ între „câinii roşii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce sezonul trecut a fost golgheterul campionatului, cu 16 reuşite, acum, Andrei Cristea şi-a pierdut locul de titular şi va fi amendat pentru incidentul cu N’Doye. Cea mai categorică victorie a lui Dinamo din acest sezon, 6-2 la Târgu-Mureş, a fost umbrită de conflictul de la finalul meciului, când doi jucători ai roş-albilor au fost la un pas de bătaie!

„Câinii" fac spectacol pe teren, dar nu neapărat prin evoluţie sau numărul de goluri înscrise. La 5-2 cu Târgu-Mureş, când toţi aşteptau fluierul de final, Andrei Cristea a pătruns în careu, a fost faultat şi a obţinut un penalty. Apoi, s-a dus direct către punctul de la 11 metri pentru a executa lovitura de pedeapsă.

Andone: „va plăti pentru gestul său"

Au urmat scene incredibile pe care rar le vezi la nivel înalt între doi coechipieri. Ştiind că Andone l-a desemnat pe el ca executant al penalty-urilor, N'Doye s-a pus în faţa mingii pentru a-l opri pe Cristea! Cei doi dinamovişti s-au contrat verbal, gesticulând ameninţător unul spre celălalt. Până la urmă, la intervenţia lui Kone, N'Doye a fost îndepărtat din zona punctului cu var, Cristea a înscris, iar apoi i-a arătat obsesiv obrazul senegalezului.

„Circul" a continuat şi după fluierul final. Atacantul a fost certat chiar pe gazon de Andone, însă n-a rămas dator şi i-a răspuns pe un ton răstit „Fălcosului"! Ultimul cuvânt l-a avut tehnicianul: „N'Doye trebuia să bată penalty-ul. Andrei e golgheter şi de aceea a luat el mingea. Va plăti pentru ce a făcut".

Amendat, avertizat şi trecut pe bancă

„Adevărul" a aflat motivele care stau în spatele ieşirii nervoase ale lui Cristea la Târgu-Mureş. După sezonul excelent de anul trecut, când a devenit golgheterul campionatului cu 16 reuşite, ofertele au curs pentru vârful de 26 de ani. Totuşi, toate propunerile sosite pe adresa clubului au fost refuzate de Borcea întrucât nu s-au ridicat la nivelul pretenţiilor „câinilor".

Rămas la Dinamo, Cristea şi-a pierdut, treptat, şi postul de titular, el nefiind în graţiile lui Andone.

Toate aceste lucruri l-au enervat pe atacant, care a izbucnit la Târgu-Mureş. Introdus pe teren abia în minutul 84, Cristea a ţinut neapărat să înscrie, mai ales că ceilalţi atacanţi, Marius Niculae şi Liviu Ganea, îşi trecuseră numele pe lista marcatorilor. De aceea, a luat mingea şi a ţinut să execute penalty-ul obţinut chiar de el.

Gestul său îl va costa scump! Pentru că s-a răstit la antrenor, nu a respectat indicaţiile lui şi, prin comportamentul său, a lezat imaginea clubului, Cristea a fost amendat şi a primit şi un ultim-avertisment! Mai mult, etapa viitoare, în meciul cu „U" Cluj, fotbalistul va fi, din nou, rezervă.

500 de euro este amenda stabilită de şefi pentru Andrei Cristea după incidentul de la Târgu-Mureş. Atacantul va plăti o sumă mult mai mare la următoarea abatere.

Cu Sportul, N'Doye i-a smuls mingea lui Cristea

Relaţiile dintre Cristea şi N'Doye s-au răcit încă din etapa a treia. Atunci, la meciul cu Sportul, a avut loc un incident între cei doi, similar cu cel petrecut sâmbătă seară. „Câinii" au beneficiat de un penalty, iar N'Doye, pur şi simplu, i-a smuls mingea din mână atacantului şi a înscris!

„La Târgu-Mureş, n-a fost nicio ceartă. Când trebuia să execut eu, cu Sportul, l-am lăsat pe el să bată. Acum am vrut să înscriu şi eu, mai ales că Ousmane marcase în prima repriză. Trebuia să mă înţeleagă, sunt atacant şi vreau să dau gol", a spus Cristea.

2-6

FCM Tg. Mureş: Dănălache - D. Matei, Cordoş, Fl. Moldovan, Topici (Fl. Stângă 46) - Biţiş, Fl. Dan, Casquero (Vancea 59), Vagner - Stere (Veljovici 50) - Didi. Antrenor: Adrian Falub

Dinamo: Naumovski - Scarlatache, Moţi, L. Goian, Bazzi - Torje, Mărgăritescu (D. Kone 89), N'Doye, Ad. Cristea - M. Niculae (C. Munteanu 73), L. Ganea (An. Cristea 84) Antrenor:  Ioan Andone

Goluri: Fl. Dan (penalty) 30, Vancea 67 / Topici 5 (autogol), N'Doye 9, L. Ganea 53, M. Niculae 64, C. Munteanu 88, An. Cristea 90+2 (penalty)

Eliminaţi: Moţi 28, Fl. Moldovan 90+1

Stadionul „Trans-Sil": 8.000

Arbitru: Istvan Kovacs

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite