O nouă amânare în Dosarul „Valiza“. Gigi Becali: „Eu iubesc Înalta Curte, numai să fie solemnă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gigi Becali a scăpat cu o condamnare suspendare în dosarul sechestrării de persoane, însă are nevoie să fie achitat în Dosarul „Valiza“ pentru a nu merge la închisoare. Sentinţa în acest caz a fost din nou amânată, astfel că europarlamentarul e nevoit să aştepte până pe 22 aprilie pentru a afla verdictul definitiv.

UPDATE Magistraţii au decis să amâne încă o dată sentinţa pentru cazul „Valiza“. Gigi Becali se va prezenta încă o dată, pe 22 aprilie, la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, atunci când speră să afle o decizie finală din partea judecătorilor.

La sosirea la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Gigi Becali nu a părut să fie îngrijorat de o posibilă condamnare a sa la închisoare, precizând că aşteaptă verdictul final dictat de magistraţi.

"Dacă nu ar fi unul ca mine, care să încurajeze fotbaliştii, fotbalul ar avea de pierdut. Ce mare lucru am făcut, că am stimulat nişte jucători în ultima etapă a campionatului, când se ştia că erau deja în Divizia B? Banii nu am cum să îi mai recuperez. Eu nu mă supăr pe Înalta Curte, chiar iubesc Înalta Curte, de-aia şi vin pe aici. Numai să fie solemnă Înalta Curte!", a spus Becali.

Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, a fost achitat în urmă cu un an de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în urma unei decizii luate de un complet de trei judecători. „Mulţumesc lui Dumnezeu că în ţara asta domneşte Hristos. Era clar că premierea nu e o mită", a spus atunci Gigi Becali.

Procurorii DNA au făcut recurs, iar Dosarul Valiza a ajuns pe masa unui complet de cinci judecători, care ar putea lua chiar azi o decizie. 

Iată cum au motivat procurorii DNA cererea ca patronul Stelei să fie închis timp de patru ani: „A oferit o sumă mare de bani jucătorilor Universităţii Cluj, câte 100.000 de persoană, ca să joace în interesul echipei Steaua. Acordarea unor sume de bani sau avantaje altor cluburi aflate în aceeaşi competiţie constituie faptă penală şi trebuie sancţionată". 

Gigi Becali are deja în cazier o condamnare de trei ani cu suspendare în cazul sechestrării de persoane. Pentru că pedeapsa precedentă este mai mare de doi ani, dacă va urma o nouă sentinţă cu închisoarea ea va fi automat cu executare.

"În perioada 4-7 mai 2008, Becali a oferit suma de 1.700.000 de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj aflati pe foaia de joc pentru meciul din etapa a 34-a a Campionatului National de Fotbal - Liga I - circa 100.000 de euro pentru fiecare - aceştia urmând să îşi îndeplineasca îndatoririle de serviciu, să-şi apere corect şansele şi să câştige meciul cu CFR 1907 Cluj", se arată în rechizitoriul DNA.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite