O jucătoare de tenis jubilează că nu mai e româncă: cine e Edina Gallovits, sportiva care ne-a reprezentat în Fed Cup

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România se pregăteşte de confruntările cu Canada din Fed Cup, fără vedeta ei, Simona Halep. Aceasta a preferat să se odihnească, în loc să meargă la Montreal. Dacă abandonul Simonei e unul temporar, în schimb, în cazul lui Gallovits vorbim de o decizie definitivă.

Anul trecut, cazul lui Edit Miklos, o schioare care până în 2010 a concurat pentru România, pentru ca apoi să treacă în tabăra maghiară, a făcut valuri în ţară.

Acum, o altă sportivă care s-a născut în România a optat pentru a reprezenta o altă ţară. Vorbim despre Klaudia Edina Gallovits-Hall (30 de ani), care e originar din Timişoara. Actualmente pe locul 298 în lume, Gallovits a ajuns, la un moment dat, până pe poziţia 54 în ierarhia mondială şi a jucat 12 meciuri pentru România la Fed Cup, adunând patru victorii şi opt înfrângeri.

Ea s-a măritat, în 2010, cu antrenorul ei, americanul Bryce Hall, iar astăzi a anunţat pe un site de socializare că, odată cu obţinerea cetăţeniei, va reprezenta Statele Unite: „Sunt atât de fericită să fac parte din echipa SUA! SUA, SUA, SUA!“.

Edina Gallovits n-a câştigat niciun turneu WTA, însă are 18 trofee ITF şi a câştigat 1.225.667 de dolari din tenis. În competiţiile de Grand Slam, ea n-a depăşit niciodată turul II. Cele mai mari performanţe de până acum le-a obţinut la dublu, acolo unde are trei titluri WTA, iar în aprilie 2009 a ajuns până pe locul 63 în lume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite