O fostă campioană a României a rămas şi fără stadion: “Patronul ne-a spus să ne descurcăm cu ce avem. E ruşinos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Stadion
Stadion

O fostă campioană a României este nevoită să plece de pe stadionul pe care a jucat timp de un sfert de secol, după ce a acumulat datorii uriaşe la chirie şi utilităţi.

Este vorba despre Oţelul Galaţi, care a câştigat titlul şi Supercupa României în anul 2011. Gălăţenii au fost evacuaţi de către ArcelorMittal, din cauza unor restanţe la plata chiriei şi a utilităţilor în valoare de peste 200.000 de euro. 

„Trăim o dramă, niciun gălăţean nu credea că echipa va fi dată afară de pe Stadionul «Oţelul», el fiind construit special pentru această echipă de fotbal. Cei din conducerea combinatului cereau chirie 20.000 de euro pe lună. Noi, pe lângă această sumă, trebuia să mai plătim sumele pentru organizarea partidelor. Va daţi seama unde ajungeam? Păi în ultimele meciuri nu am avut bani să ne tuşăm terenul, nu am avut bani să luăm un al doilea echipament. Reprezentanţii ArcelorMittal l-au moştenit, nu au făcut nimic pentru acest stadion, dar ştiu să ceară chirie. Cei din combinat îl vor folosi la crescut oi şi vaci, iar noi vom fi exilaţi prin alte oraşe. Este adevărat că am acumulat datorii în urma acestei chirii imense. Am fost somaţi să ne mutăm, chiar dacă acest club a investit în acest stadion pentru a ne desfăşura în bune condiţii meciurile din Liga 1. Ne-au spus să ne luăm tot ce e al nostru şi să plecăm. Este incredibil! Oamenii aceşti sunt puşi pe japcă, mai elegant, pe profit, vor să facă bani din orice, din munca românilor. Voi merge la uşa lor şi voi protesta! E ruşinos să ajungi să joci prin alte localităţi, pentru că cei din oraşul tău nu te ajută nici măcar cu o sticlă cu apă. Ne-au luat identitatea! Propun să mergem la uşile combinatului şi să-i huiduim. Noi am jucat fotbal pentru noi, nu pentru Steaua, nu pentru Tg. Mureş. Consider că am făcut minuni, pentru că aceşti jucători s-au prezentat la antrenamente şi au bătut echipele care s-au luptat la câştigarea titlului. Când am venit la Galaţi, am găsit o echipă neplătită de patru luni, cu datorii la toate utilităţile, cu 200 de lei în cont. Patronul Adamescu ne-a spus să ne descurcăm cu ce avem”, a declarat team-managerul Cristi Munteanu, care a activat şi ca portar la Oţelul Galaţi la începutul anilor 2000. 

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite