Noul sezon de Super Rally debutează spectaculos: 7 monoposturi, la Mangalia

0
0
Raliu

Sezonul 2022 din Campionatul Naţional de Super Rally se anunţă unul extrem de disputat după câteva modificări care au fost făcute în pauza competiţională.

Numărul de concurenţi a fost redus, fiind pus accent, în special, pe maşinile puternice, astfel că începând cu prima etapă, care va avea loc în acest weekend în Mangalia, la start vor fi prezente mai multe monoposturi, dar şi maşini cu tracţiune integrală.

Trofeul Mangalia va avea un total de 24 de concurenţi în lupta pentru prima poziţie, dintre care 7 vor concura la Clasa 1, dedicată monoposturilor. Campionul en-titre, francezul Jerome France, vine la malul mării cu Nova Proto NP03, în timp ce monopostul Formula Renault care i-a adus titlul va fi pilotat la această etapă de belgianul Didier Balcaen.

Leu

Inclusiv fostul mare campion mondial la box, Mihai Leu (foto, dreapta), a renunţat la Ferrari pentru a pilota un monopost din dorinţa de a putea lupta la titlu. Astfel, în acest sezon, Leu, care anul trecut a fost pe 2 la general, va pilota un model Radical SR8.

Dani Oţil vine la Mangalia cu un KTM X-Bow, iar Leo Borlovan va pilota un Funyo SP05 Evo. Alte două modele spectaculoase pe lista de start sunt Porsche 911 şi Audi R8, dar şi Speed Car-ul GT al lui Aurelian Andronache.

Campion naţional în 2019, dar şi autor al celui mai bun timp pe traseul de la Mangalia, Costel Căşuneanu, va pilota acelaşi model Skoda Fabia R5, care s-a dovedit extrem de competitiv în connfruntarea cu monoposturile.

Vineri, începând cu ora 18:00, maşinile de concurs vor fi aliniate pentru startul festiv pe faleză, în zona parcului service, iar de la ora 18:30 va începe o sesiune de autografe cu piloţii din campionat. Sâmbătă va începe ziua cu două manşe de recunoaşteri de la ora 10:00, manşele de antrenament având startul programat la ora 10:30. Manşele de concurs sunt programate la ora 14:00, premierea câştigătorilor având loc la ora 16:00 în parcul service din zona Hotelului Laguna.

Sport


Ultimele știri
Cele mai citite