Norvegia, în finala Mondialului. Victorie decisă după consultarea VAR, în ultima secundă a prelungirilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Norvegia a trecut de Danemarca, scor 29-28, în semifinalele Campionatului Mondial de handbal feminin. Golul decisiv, care le-a trimis pe elevele lui Thorir Hergeirsson în ultimul act al competiției, a fost înscris de Henny Reistad în ultima secundă a reprizelor de prelungire. A fost nevoie de consultarea VAR pentru a confirma reușita.

Norvegia se va lupta cu Franța în finala Mondialului de handbal. Foto Beate Oma Dahle
Norvegia se va lupta cu Franța în finala Mondialului de handbal. Foto Beate Oma Dahle

Danemarca, echipa care a zdrobit România în faza grupelor, a preluat conducerea din primul minut al semifinalei cu Norvegia și a păstrat avantajul până în minutul 59, având un avantaj confortabil la pauză: 14-9.

Însă, cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar, norvegiencele au remontat diferența, ba chiar au trecut în avantaj. Danezele au egalat dintr-o aruncare de la 7 metri cu 4 secunde înainte de fluierul de final, astfel că s-a intrat în prelungiri.

Franța, a doua finalistă

Prudența a fost cuvântul de ordine în reprizele adiționale, astfel că meciul se îndrepta spre loviturile de departajare. Însă Henny Reistad, cea mai bună marcatoare a partidei, cu 15 goluri, a aruncat în ultima secundă, mingea a intrat în plasă, dar danezii au cerut consultarea VAR.

Reluările video au confirmat că reușita a fost regulamentară, iar Norvegia s-a impus cu 29-28 și va lupta duminică împotriva Franței pentru apărarea titlului mondial cucerit în urmă cu doi ani. În cea de-a doua semifinală, Franța a trecut lejer de Suedia, 37-28.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite