Noi sancţiuni pentru cluburile engleze  implicate în Superliga europeană! Ce amendă vor plăti granzii Premier League

0
Publicat:
Ultima actualizare:
uefa

Premier League şi FA au ajuns la o înţelegere financiară cu Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United şi Tottenham, grupările engleze care au fost membri fondatori în proiectul Superligii europene.

Acordul prevede o amendă totală de 25 de milioane de euro, pentru ca o eventuală recidivă a cluburilor în cauză să fie pedepsită cu o deducere de 30 de puncte şi cu o amendă suplimentară de 28 de milioane de euro. 

"Cele şase cluburi implicate în proiectul de a forma o Superligă europeană au recunoscut din nou că acţiunile lor au fost o greşeală şi şi-au reconfirmat angajamentul faţă de Premier League şi viitorul fotbalului englez. Acestea au cerut iertare din toată inima susţinătorilor lor, altor cluburi, Premier League şi federaţiei (FA). În semn de bunăvoinţă, toate cele şase cluburi au convenit să facă o donaţie de 25 de milioane de euro, care va fi alocată în special "investiţiilor în sprijinul suporterilor, fotbalului local şi programelor comunitare", se arată într-un comunicat al Premier League, citat de news.ro

Luna trecută, UEFA a anunţat sancţiuni financiare împotriva a nouă dintre cele 12 cluburi din spatele proiectului eşuat. Aceste nouă cluburi, inclusiv cluburile engleze, au ajuns la o înţelegere cu forul european, prin care au fost  de acord să li se reţină 5% din veniturile realizate într-o campanie europeană. De asemenea, cluburile au semnat înţelegeri ce prevăd amenzi usturătoare în cazul unor participări la competiţii neautorizate de UEFA (100 milioane euro) sau dacă vor încălca oricare dintre punctele acordului încheiat vineri (50 milioane de euro). În acelaşi timp, cele 9 cluburi vor fi nevoite să dea dovadă de un aşa numit "gest de bunăvoinţă" şi să plătească împreună alte 15 milioane de euro, sumă care urmează să ajungă la "copii, tineri şi fotbalul din comunităţile locale din Europa şi Marea Britanie".

Cele trei grupări rebele, Real Madrid, FC Barcelona şi Juventus, care încă nu au renunţat oficial la proiectul Superligii şi care au refuzat să semneze  "măsurile de reintegrare", vor trebui să răspundă în faţa comisiilor disciplinare. 

Cele 12 cluburi care au înfiinţat Superliga europeană

*Manchester United

*Manchester City

*Arsenal

*Chelsea

*Tottenham

*Liverpool

*Juventus

*AC Milan

*Inter Milano

*Real Madrid

*Barcelona

*Atletico Madrid

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite