Nebunie la Munchen: Bayern şi Juventus, meci de pus în ramă în Liga Campionilor. Echipa calificată, decisă după zece goluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabloul sferturilor a fost completat după o confruntare care trebuie adăugată în colecţia celor mai palpitante jocuri din istoria celei mai importante competiţii intercluburi din lume.

Barcelona şi Bayern Munchen au devenit ultimele două formaţii ajunse în sferturile Ligii Campionilor. Dacă în privinţa catalanilor, lucrurile erau clare, după partida tur cu Arsenal (scor 2-0 la Londra), în schimb, la Munchen, returul dintre Bayern şi Juventus s-a transformat într-un meci fabulos.

Dacă în prima manşă, nemţii au condus cu 2-0 la Torino, iar gazdele au revenit spectaculos, partida încheiendu-se 2-2, miercuri, scenariul s-a repetat, însă în sens invers.

Lipsită de trei jucători de bază, Chiellini, Marchisio şi golgheterul Dybala, toţi indisponibili din diferite motive, Juventus s-a luptat admirabil şi se poate considera „furată“. Italienii au condus cu 2-0 (Pogba 5, Cuadrado 28), profitând de o prestaţie catastrofală a portarului Neuer. Acesta a greşit la primul gol, apoi, în minutul 21, a gafat, din nou, însă, de această dată, a fost salvat de asistentul Mathias Klasenius, cel care a anulat golul lui Morata pentru un ofsaid inexistent.

Chiar şi aşa, Juventus a făcut 2-0 prin Cuadrado, însă, dacă ar fi condus cu 3-0 la pauză, aşa cum ar fi trebuit, atunci ar fi sărbătorit calificarea la final. Aşa, partea secundă a adus revenirea gazdelor.

Guardiola, schimbări de geniu

Barajul italienilor a rezistat până în minutul 73, atunci când Lewandowski a făcut 1-2. Apoi, în minutul 90+1, Müller a punctat, trimiţând partida în prelungiri. Aici, calificarea a fost decisă de fotbaliştii trimişi în teren de Guardiola pe parcursul întâlnirii.

Vorbim despre francezul Coman şi spaniolul Thiago. Primul a fost introdus, în minutul 60, şi a pasat decisiv la golul de 2-2. Thiago a intrat, în minutul 101 şi a punctat pentru 3-2, după o combinaţie splendidă cu Müller (108). Coman a stabilit scorul final, 4-2, cu un gol superb, după o cursă incredibilă, pe contraatac (110).

Juventus ar fi putut avea parte de un final incendiar, dacă Mandzukici ar fi înscris, în minutul 115, însă Neuer şi-a mai spălat din păcate cu o paradă extraordinară (115).

Bayern a ajuns în sferturile Ligii Campionilor, iar Juventus, ultima formaţie italiană rămasă în competiţia din acest sezon, a fost eliminată, însă jucătorii lui Allegri au părăsit terenul cu fruntea sus.

VEZI GOLURILE MECIULUI BAYERN MUNCHEN - JUVENTUS


Liga Campionilor, optimi

BARCELONA - Arsenal 3-1 (2-0 în tur)
Neymar 18, Suarez 65, Messi 88 / El Nenny 51

BAYERN MUNCHEN - Juventus 4-2 (2-2 în tur)
Lewandowski 70, Müller 90+1, Thiago 108, Coman 110 / Pogba 5, Cuadrado 28

BENFICA - Zenit (1-0 în tur, 2-1 în retur)

PSG - Chelsea (2-1 în tur, 2-1 în retur)

WOLFSBURG - Gent (3-2 în tur, 1-0 în retur)

REAL MADRID - AS Roma (2-0 în tur, 2-0 în retur)

ATLETICO MADRID - PSV Eindhoven (0-0 în tur, 0-0 în retur, 8-7 după penalty-uri)

MANCHESTER CITY- Dinamo Kiev (3-1 în tur, 0-0 în retur)

*Tragerea la sorţi pentru stabilirea meciurilor din sferturi e programată pentru, vineri, de la ora 13.00 (Eurosport)
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite