Nataţie: americanul Ryan Lochte l-a învins pe conaţionalul său, Michael Phelps şi a câştigat aurul olimpic 

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax | Americanul Ryan Lochte în dreapta, noul campion olimpic în proba de 400 de metri mixt
Mediafax | Americanul Ryan Lochte în dreapta, noul campion olimpic în proba de 400 de metri mixt

Înotătorul american Ryan Lochte pare să devină noul lider al nataţiei mondiale. Lochte a câştigat detaşat proba de 400 de metri mixt la Jocurile Olimpice de la Londra, probă în care a concurat şi octuplul campion olimpic de la Beijing, Michael Phelps.

Potrivit specialiştilor, Ryan Lochte pare să-l detroneze pe Michael Phelps din poziţia de cel mai bun înotător american al momentelui. Lochte nu a avut mari probleme în finala probei de 400 de metri mixt, câştigând medalia de aur cu timpul de patru minute, cinci secunde şi 18 sutimi. Americanul a fost secondat de brazilianul Thiago Pereira şi de japonezul Kosuke Hagino. 

Şi mai interesant este că Lochte a stabilit noi recorduri mondiale în probele de 100 de metri bras şi 100 de liber, în calificări. La aceste probe, Lochte este mare favorit pentru câştigarea medaliilor de aur.
Michael Phelps s-a clasat abia pe poziţia a patra, dar va mai evolua în alte şase probe olimpice. Dacă va câştiga cel puţin trei medalii la Londra, Phelps va deveni cel mai medaliat sportiv din istoria Jocurilor Olimpice.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite