Năstase face praf Austria și amintește de Hitler: Cum vede răzbunarea după episodul Schengen

0
Publicat:

România s-a declarat o mare admiratoare a Austriei, atunci când în această țară s-a propus, mai întâi, amendarea nevaccinaților anti-COVID și apoi trimiterea lor în închisoare. La vremea respectivă, „modelul austriac“ ne era fluturat în fața ochilor, seară de seară, la televizor. Chiar dacă această prostie înfiorătoare nu s-a pus în practică, nici măcar în Austria, episodul merită amintit! Pentru că acum dictatura austriacă, cea care s-a opus majorității europene, a exclus România din Schengen.

Ilie Năstase, furios după ce România a rămas în afara zonei Schengen.
Ilie Năstase, furios după ce România a rămas în afara zonei Schengen.

Și, la fel ca orice subiect la modă în țară, și acest eșec e comentat acum de toată lumea, inclusiv de cei fără expertize geopolitice. În dialog cu PlaySport, fostul mare jucător de tenis, Ilie Năstase (76), a folosit cuvinte dure și a explicat cum vede el răzbunarea după ce ne-au făcut austriecii.

Ce a spus Ilie Năstase?

*E urât ce se întâmplă între țările astea. Credeam că oamenii care sunt împreuna de atâta timp, se ajută. Trebuie să se ajute între ei. Sunt mulți oameni care nu înțeleg treaba asta.

*Eu nu sunt de acord (n.r. - cu boicotul). De ce să-i pedepsim pe cei care sunt în România, pe privați? Trebuie să rupem relațiile diplomatice, părerea mea. Oamenii ăstia au investit în Romania, au băgat din banii lor, nu sunt banii Austriei.

*Nu le iau partea austriecilor. Rupem relațiile diplomatice și le punem viza ca să vină și să își ia banii. Eu nu sunt de acord cu românii care își scot economiile din băncile cu conducere austriacă. Nu e normal, nu așa trebuie făcut. Trebuie să-i pedepsim diplomatic. Eu așa aș face, așa gândesc.

*Ministrul lor (n.r. – cancelarul Karl Nehammer) e continuatorul lui Hitler, are apucături fasciste față de o țară despre care toată lumea din jurul lui spune ca a greșit. El nu înțelege asta. Totuși, să mai așteptăm.

*Am înțeles că se mai face o reuniune între țările europene pentru a-i convinge că au greșit. Nu-mi place atitudinea lor. Au zis că au greșit, dar că le pare rău?

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite