Nadal, adversar incomod la Australian Open: Djokovici le dă emoții organizatorilor

0
Publicat:

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numărul 2 mondial, îşi va începe campania de apărare a titlului la Australian Open în faţa britanicului Jack Draper, ocupantul locului 40 în clasamentul ATP, conform tragerii la sorţi care a avut loc, joi, la Melbourne.

Djokovici și Nadal vor participa la Australian Open, după ce, anul trecut, sârbul a fost exclus.
Djokovici și Nadal vor participa la Australian Open, după ce, anul trecut, sârbul a fost exclus.

Nadal (36 ani), principalul favorit al Grand Slam-ului de la antipozi, în urma forfait-ului compatriotului său Carlos Alcaraz, numărul unu mondial, va avea o misiune dificilă în faţa lui Draper (21 ani), participant la Next Gen ATP Finals 2022 şi care va disputa, vineri, semifinalele turneului Adelaide International 2.

Sârbul Novak Djokovici, cap de serie numărul 4 şi deţinătorul recordului de titluri cucerite la Australian Open (9), îl va înfrunta în primul tur pe spaniolul Roberto Carballes Baena (75 ATP), după ce a ratat ediţia de anul trecut a competiţiei în urma scandalului legat de nevaccinarea împotriva Covid-19, care a dus, în final, la expulzarea sa din Australia.

Djokovici (35 de ani), care a câştigat, săptămâna trecută, primul turneu de la Adelaide, a acuzat însă unele probleme la ischiogambieri, iar miercuri şi-a scurtat antrenamentul pentru a primi îngrijiri suplimentare.

Al doilea favorit de la Australian Open 2023, norvegianul Casper Ruud (3 ATP), învins miercuri în meciul său de debut la turneul de la Auckland, îl va avea ca adversar pe cehul Tomas Machac (115 ATP). în timp ce rusul Daniil Medvedev (8 ATP), finalistul ultimelor două ediţii ale Grand Slam-ului de la Melbourne, va juca în primul tur cu americanul Marcos Giron (60 ATP).

Grecul Stefanos Tsisipas (4 ATP), cap de serie numărul trei, îşi va măsura forţele cu francezul Quentin Halys (64 ATP), britanicul Andy Murray (49 ATP), fost lider al clasamentului mondial, îl va înfrunta pe italianul Matteo Berretini (14 ATP), iar rusul Andrei Rublev (6 ATP) îl va avea ca adversar pe austriacul Dominic Thiem (99 ATP).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite