Mutarea carierei pentru Gâlcă: a fost ales de Cruyff şi va antrena o echipă de Liga Campionilor cu care poate întâlni Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Gâlcă
Costel Gâlcă

Ceea ce n-a izbutit Laurenţiu Reghecampf, adică plecarea la un mare club din Europa, a reuşit tehnicianul care în sezonul recent încheiat a câştigat toate trofeele puse în joc în România.

Chiar dacă s-a vehiculat că fostul internaţional va ajunge în zona Golfului Persic, sperând să prindă un contract „gras“, Gâlcă a semnat cu o grupare care va evolua în preliminariile Ligii Campionilor. Vorbim despre Maccabi Tel Aviv (Israel), formaţia care, la fel ca Steaua, a cucerit toate cele trei trofee pe plan intern în stagiunea recent încheiată.

Şi, ca o ironia sorţii, tot la fel ca Steaua, gruparea israeliană a renunţat la serviciile tehnicianului care a realizat o triplă istorică, spaniolul Pako Ayestaran. Acesta a fost secundul lui Rafa Benitez, la Valencia şi la Liverpool, şi, potrivit Digi Sport, va fi înlocuit de Costel Gâlcă.

Alegerea românului a fost făcută de directorul sportiv al clubului, Jordi Cruyff, nimeni altul decât fiul fostului mare internaţional olandez. Jordi Cruyff a aprobat numirea lui Gâlcă din două motive:

*E vorbitor de limba spaniolă, condiţie obligatorie pentru antrenorii care ajung la Maccabi Tel Aviv.
*A avut pretenţii financiare decente şi n-a solicitat o sumă foarte mare.

Poate întâlni Steaua în preliminarii

Maccabi Tel Aviv are un buget anual de 25 de milioane de euro şi, după ce a câştigat titlul în Israel, în 2014-2015, va intra în preliminariile Ligii Campionilor, în turul II. Noua echipă a lui Gâlcă va fi cap de serie în această fază, iar în următoarea rundă sau în play-off poate întâlni Steaua!

Fondată în 1906, Maccabi Tel Aviv e cea mai titrată echipă din Israel, câştigând 21 de titluri şi 34 de cupe pe plan intern.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite