Mureşan spune „adio“ naţionalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai vechi jucători din Gruia a semnat pe doi ani cu formaţia de primă ligă chineză Changchun Yatai, unde va câştiga 500.000 de euro în fiecare sezon. Odată cu plecarea în Asia, „închizătorul“, care a fost titular cu Brazilia şi căpitan cu Paraguay, va avea şanse mici să mai fie convocat la prima reprezentativă.

Gabi Mureşan (29 de ani) pleacă de la CFR, după patru ani petrecuţi în Gruia. Mijlocaşul va semna un contract cu Changchun Yatai, formaţie care se află pe locul zece în prima divizie din China după 13 etape. „Ruptura" dintre Mureşan şi CFR a intervenit după ce oficialii clubului, nemulţumiţi de faptul că echipa s-a clasat abia pe locul 10 în stagiunea trecută, au decis să-i amendeze pe jucători, cu sume cuprinse între 10 şi 25 la sută din valoarea contractelor. Chiar dacă unii dintre fotbalişti au acceptat, Mureşan nici nu a vrut să audă. S-a adresat comisiilor din cadrul LPF şi a câştigat. Pentru a fi sigur că-şi va primi salariul integral, adică 250.000 euro şi nu doar 187.000 de euro, după micşorare, fotbalistul a făcut un dosar şi pentru FIFA!

Patronul Arpad Paszkany a „luat foc", atunci când a auzit că jucătorul său l-a pârât forului internaţional. Decizia? L-a pus pe lista de transferuri. Astfel, Mureşan a fost anunţat că poate pleca la orice echipă, care plăteşte un milion de euro. Imediat, pe fir au intrat chinezii de la Changchun Yatai, care îl mai ofertaseră pe jucător şi în 2010, şi la care e legitimat brazilianul Nei, fost coleg cu Gabi la CFR. Asiaticii i-au propus mjilocaşului un salariu de două ori mai mare decât primeşte la Cluj. Iniţial, Mureşan (şapte selecţii la prima reprezentativă) a refuzat, din dorinţa de a nu pierde contactul cu naţionala. Până la urma însă, a fost convins că trebuie să plece, după o discuţie avută, ieri, cu şefii. „Mai sunt de pus la punct ultimele detalii, dar, din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt clare", a spus preşedintele Iuliu Mureşan.

Gabi Mureşan, la CFR Cluj

- A jucat 88 de meciuri, dintre care în 61 a fost integralist, între 2007 şi 2011.
- A bifat şapte meciuri în Liga Europa şi şase în grupele Ligii Campionilor.
- A cucerit două titluri, trei Cupe ale României şi o Supercupă a României. 

3 români au mai evoluat la Changchun Yatai de-a lungul anilor: Corneliu Papură, Radu Niculescu şi Sabin Ilie.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite