Motivul pentru care Olimpiada Gimnaziilor poate fi noua Daciadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii de la peste 6.000 de şcoli vor participa la cea mai mare competiţie sportivă, Olimpiada Gimnaziilor, conform preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Alin Petrache.

"E o primă competiţie pentru toţi copii din România, care vor participa la aceste zece discipline sportive naţionale. Din punct de vedere sportiv, prin acest proiect, încercăm împreună cu federaţiile sportive naţionale şi cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării să descoperim noii campioni, mărind aria de selecţie la cluburi şi la centrele noastre olimpice de juniori. Ne dorim ca sportul să înceapă din nou din şcoală. Olimpiada gimnaziilor se doreşte a fi o nouă Daciadă. De aceea lansăm acest proiect de revigorare a sportului de masă şcolar. Cred că este cea mai mare competiţie multi-sport de după Revoluţie, în care vom angrena 6.000 de şcoli, toate şcolile din România. Cred că va fi o competiţie extraordinară, în care fiecare copil va putea să-şi dezvolte aptitudinile sportive. Impactul sper să fie major, discutăm despre o competiţie majoră, puternică. Sunt copii care au nevoie de educaţie, care se pot dezvolta prin sport", a declarat Petrache.

Oficialul COSR speră ca prin intermediul acestei competiţii aria de selecţie a sportvilor să se lărgească: "Costurile acestei competiţii sunt extrem de mari pentru că va angrena peste 6000 de şcoli. Este un proiect pe 10 ani, de viitor, astfel încât aceşti copii să se poată dezvolta. Este o competiţie structurată, bazată pe un sistem piramidal şi în final vom avea şi campioni. Cu siguranţă o competiţie de masă nu va putea genera decât beneficii pentru federaţiile naţionale. Deja au început înscrierile, într-o lună vor începe competiţiile şi va dura până anul viitor, înainte de finalul anului şcolar". Alin Petrache şi preşedintele companiei Dedeman, Dragoş Pavăl, au semnat miercuri, în cadrul conferinţei de presă un contract de sponsorizare, valabil pentru următorii cinci ani. "Dedeman devine partenerul nostru oficial, al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Este alături de noi în susţinerea acestui proiect şi vreau să mulţumesc Dedeman pentru susţinerea olimpismului. Este cel mai mare contract de sponsorizare din ultimul deceniu al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român. Ne dorim să facem lucruri serioase pe termen lung, de aceea acest parteneriat se întinde până la Jocurile Olimpice de la Tokio", a mai afirmat Petrache.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite