Mondialul de Rugby: "Stejarii"şi-au pierdut cel mai experimentat jucător, care şi-a rupt un deget

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de rugby nu se va mai putea baza în ultimele două meciuri din grupă, cu Italia şi Canada, pe cel mai experimentat jucător din lot.

Ovidiu Toniţa, cel care a marcat eseul "stejarilor" in meciul cu Irlanda, a suferit o luxaţie de deget la mâna stângă şi nu va mai putea fi folosit pe durata competiţiei.

În locul lui, staff-ul tehnic l-a chemat pe Vlad Nistor, cel care evoluează în Franţa, la echipa U23 a Academiei de Rugby de la Castres Olympique. Jucătorul în vârstă de 21 de ani a debutat la naţionala de seniori în urmă cu doi ani, pe când abia împlinise 19 ani, într-un meci la IRB Nations Cup, cu Rusia.

Poreclit de francezi "Autobuzul din Carpaţi", Toniţa se află la cea de-a cincea Cupă Mondială a carierei, pentru care a debutat în urmă cu 16 ani.

De-a lungul carierei, jucătorul cu un gabarit impresionant, 195 cm şi 107,5 kg, a evoluat la echipe de vârf din prima ligă franceză, precum Grenoble, Biarritz, Perpignan, ca în ultimul sezon să joace pentru Aix-en-Provence, cu care a promovat în ProD2, a doua liga din Hexagon. El are şi un titlu de campion al Franţei în palmares, de pe vremea când evolua la Perpignan.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite