Mircea Sandu a dezvăluit câţi bani a încasat în cei 24 de ani cât a fost şeful FRF: „Am câştigat puţin, aş fi meritat mai mult!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al FRF, Mircea Sandu, a recunoscut recent cu câţi bani a fost remunerat de federaţie în lunga domnie de 24 de ani la cârma acestei instituţii. Deşi suma este de ordinul milioanelor de euro, "Naşu" susţine că ar fi meritat mai mult decât atât.

Mircea Sandu i-a predat pe 5 martie ştafeta lui Răzvan Burleanu. La aproape trei săptămâni de la plecarea sa din fruntea FRF, "Naşu" a acceptat să dezvăluie în presă câteva detalii despre un subiect la care nu a făcut niciodată referire cât a fost în fruntea federaţiei. Sandu a recunoscut recent, pentru Gazeta Sporturilor, că a câştigat 2 milioane de euro din salariul încasat vreme de 24 de ani. În ciuda acestui câştig foarte generos, fostul şef al FRF nu e mulţumit. 

"Oi fi câştigat vreo două milioane (de euro - n.r.), deci unu la sută în toţi aceşti ani. Nu mi se pare mult, atât timp cât un secretar general de federaţie din Marea Britanie câştigă 350.000 de lire pe an. Asta înseamnă cam 40.000 de euro pe lună. Am câştigat puţin, dar asta e situaţia în România", a spus Sandu pentru Gazeta Sporturilor.

"Am adus 200 de milioane de euro, am luat doar 1 la sută!"

La un calcul simplu, salariul lunar al lui Sandu era de aproximativ 7.000 de euro. În ciuda faptului că la nivel de România e un venit foarte mare, "Naşului" i se pare o remuneraţia mică în comparaţie cu banii pe care susţine că i-a adus în conturile federaţiei. "Să ştiţi un lucru: banii pe care i-am câştigat i-am făcut eu! Din plasamente, din dobânzi, din fonduri de la UEFA, de la FIFA. Cam 200 şi ceva de milioane s-au încasat cu mine preşedinte, n-am făcut un calcul foarte exact", a adaugat Sandu.

Fostul şef al FRF a explicat de ce salariul de 7.000 de euro încasat lunar i se pare mic, făcând o comparaţie cu salariul selecţionerului Victor Piţurcă. "Responsabilităţile sunt foarte mari, stresul e foarte mare. Atât de mare ca produce nişte boli, boli profesionale până la urmă. Sigur, depinde şi cât eşti de implicat. Dar nu e tocmai normal ca antrenorul să aibă 400.000 de euro pe an, iar preşedintele FRF de zece ori mai puţin. E un principiu tâmpit în România!", a conchis Sandu.

Mircea Sandu nu vrea să fie deranjat prea mult: "Cei din Federaţie să nu mă calce pe bombeu, eu am treaba mea"

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite