Mircea Lucescu fuge din calea războiului și aduce Dinamo Kiev în România: Stadionul ales de „Il Luce“

0
Publicat:

Mircea Lucescu, a afirmat, luni, pe Aeroportul Henri Coandă, că stadionul Giuleşti reprezintă cea mai bună soluţie pentru meciurile pe care formaţia sa le va disputa în Europa Conference League.

lucescu mircea epa efe h 56516198 jpeg

"Deja suntem în contact cu Ministerul Transporturilor, cu clubul Rapid. Ei şi-au dat acordul, vom vedea în ce măsură se va ajunge la această soluţie. Cred că este cea mai bună, pentru că suntem mult mai aproape de Ucraina şi de oraşele în care vom juca. Anul trecut a fost îngrozitor, pentru că şi de la Lodz, şi de la Cracovia, până ajungeam la Lvov, erau 6-7 ore, apoi până la Kiev, alte 6-7 ore. A fost foarte greu, eram tot timpul în autobuz. Stadionul Giuleşti este unul care permite să se joace meciuri internaţionale. În altă parte nu văd unde. Dinamo încă nu are un stadion, Ghencea este foarte departe", a declarat Lucescu.

Tehnicianul român spune că este pregătit de muncă după operaţia suferită în primăvara acestui an şi intenţionează să ducă la bun sfârşit contractul pe care îl are cu Dinamo Kiev.

"Sunt pregătit de treabă. Nu prea am avut timp de recuperare, doar o lună şi un pic. A trebuit să umblu, mai aveam şi alte treburi de făcut. Trebuie să fiu în permanentă mişcare. Am contract cu Dinamo Kiev până pe 31 mai, cu siguranţă că voi duce contractul până la capăt dacă sănătatea îmi va permite", a spus Lucescu.

Întrebat dacă va lua în considerare o nouă ofertă după expirarea contractului cu Dinamo Kiev, tehnicianul în vârstă de 77 de ani a spus: "Vedem, depinde de sănătate. Să vedem cum voi reacţiona după această perioadă, ştiţi foarte bine ce înseamnă competiţia. Vom vedea, acum nu mai sunt în situaţia în care să îmi fac un plan pe următorii cinci ani. Acum mă bucur de viaţă şi de activitatea pe care o am de la o zi la alta".

Referitor la amicalul cu Dinamo Bucureşti, programat pe 5 iulie, pe Jacques Lemans Arena din Sankt Veit an der Glan (Austria), Lucescu a spus că nu va avea la dispoziţie jucătorii convocaţi la echipele naţionale de seniori şi de tineret ale Ucrainei.

"Amicalul cu Dinamo va fi mai mult unul de antrenament, pentru că Dinamo Kiev nu va avea jucătorii de la echipa naţională şi de la echipa de tineret. Ei au primit vacanţă până în data de 4, mâine, şi vor trebui să facă cel puţin o săptămână de pregătire. Iar ceilalţi, de la tineret, se califică, joacă un fotbal foarte spectaculos şi foarte pragmatic", a afirmat Lucescu.

El s-a arătat încrezător în şansele de menţinere în Superliga României a echipei Dinamo Bucureşti, care a reuşit promovarea după un an în eşalonul secund.

"Am mai vorbit cu Burcă, l-am felicitat pentru meciurile cu Steaua şi FC Argeş. Au fost două meciuri care m-au impresionat, joacă un fotbal spectaculos şi în acelaşi timp foarte eficient. Şi asta se datorează în mare măsură antrenorului. Sunt convins că vor face faţă în Liga I, de ce nu?", a mai spus antrenorul echipei Dinamo Kiev.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite