Mircea Lucescu a pus Ucraina pe jar: ce a declarat după ce a mai făcut un pas mare spre grupele Ligii Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Lucescu
Mircea Lucescu

Mircea Lucescu mărşăluieşte cu Şahtior spre grupele Ligii Campionilor, însă se poticneşte în campionatul intern. Explicaţia pentru această situaţie a fost oferită chiar de tehnicianul român.

În Europa, Şahtior a eliminat o trupă stelară, Fenerbahce, iar miercuri a învins, în deplasare, revelaţia Rapid Viena, grupare care, în turul precedent, a trecut de Ajax. În campionat, în ultimele două runde, „minerii“ s-au împiedicat de Vorskla Poltava (2-2) şi de Dnipro (0-2).

În Europa, grupele Ligii o aşteaptă pe formaţia din Doneţk, în campionat, titlul pare că s-a pierdut după numai cinci etape! Asta deoarece, dacă elevii lui Lucescu n-au bătut în ultimele două partide, în schimb, Dinamo Kiev are maximum de puncte, 15, după cinci jocuri. Şi cum în prima ligă din Ucraina Dinamo Kiev, Şahtior Doneţk şi Dnipro pierd destul de greu puncte cu alte formaţii, e lesne de înţeles de ce avansul luat de Dinamo e unul uriaş, chiar dacă mai sunt 21 de etape de jucat.

Şi atunci se iveşte o întrebare: de unde apare această transformare a „minerilor“, care sunt zmei în Europa, dar mieluşei în întrecerea internă? Răspunsul l-a oferit chiar Mircea Lucescu, după victoria de la Viena.

„În Ucraina, nu vom fi lăsaţi să câştigăm“

„Eram convins că cel mai important lucru pentru noi e parcursul din Liga Campionilor. În campionat, nu vom fi lăsaţi, oricum, să câştigăm. Accederea în grupele Ligii Campionilor e obiectivul nostru principal. În condiţiile în care se joacă acum în campionatul Ucrainei n-are rost să mai investim. Pentru Liga Campionilor, vom mai vedea“, a spus tehnicianul de 70 de ani la conferinţa de presă de după meci.

„Il Luce“ a făcut şi o analiză a jocului cu Austria Viena: „E un rezultat important, mai ales că e şi în deplasare. Am dominat în prima repriză, am mai avut două-trei situaţii, cred că am avut şi un penalty la Teixeira. Aşa a fost impresia mea. A fost un meci de o intensitate extraordinară, cu dueluri tari la mijlocul terenului. În repriza a doua, am încercat să nu riscăm, să menţinem rezultatul. Era important să nu primim gol“. 

Acuzat că suferă de Dinamofobie

Răbufnirea lui Mircea Lucescu a venit după ce, la începutul săptămânii, el a fost atacat în presa din Ucraina pe motiv că vede numai arbitraje pro-Dinamo Kiev.

„Lucescu e un antrenor foarte bun, însă nu poate trăi fără Dinamo Kiev. Nu se poate rupe de ei. Are Dinamofobie, la fel ca directorul general al celor de la Şahtior, Serghei Palkin. Palkin şi Lucescu au adoptat aceeaşi tactică. Prin aceste mesaje, creează o altă imagine în subconştientul fanilor anti-Dinamo“, a scris jurnalistul Vlad Belîi de la „Futbolnîi Klub“.

Avem probleme la meciurile cu Dinamo şi Dnepr. Dnepr e avantajată cu noi, Dinamo cu Dnepr, acesta e cercul vicios. Mircea Lucescu antrenor Şahtior Doneţk

Liga Campionilor, play-off

Astana – APOEL 1-0

BATE Borisov – Partizan Belgrad 1-0

Lazio – Leverkusen 1-0

Man. United – Club Brugge 3-1

Sp. Lisabona – ŢSKA Moscova 2-1

Skenderbeu – Dinamo Zagreb 1-2

Celtic – Malmo 3-2

FC Basel – Maccabi Tel Aviv 2-2

Rapid Viena – Şahtior Doneţk 0-1

Valencia – Monaco 3-1

*meciurile retur se joacă la 25/26 august. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite