Miracolul de la Cincinnati: Trofeul a ajuns la jucătorul care s-a făcut de râs în România, în iulie!

0
Publicat:

Iubim sportul și pentru că e imprevizibil! Ce a realizat croatul Borna Coric (29 de ani), la Cincinnati, unde a ajuns din postura jucătorului aflat pe locul 152 ATP, demonstrează această realitate frumoasă.

Borna Coric a făcut un turneu memorabil, la Cincinnati. FOTO: Facebook
Borna Coric a făcut un turneu memorabil, la Cincinnati. FOTO: Facebook

Un 2022 de coșmar s-a schimbat pentru Borna Coric, în decurs de o săptămână. Una de vis! Croatul s-a aflat pe locul 73 în lume, la începutul anului 2022. Apoi însă, pe fondul rezultatelor slabe, a alunecat până pe 275 ATP, în clasamentul publicat pe 16 mai. Degeaba a participat Coric în niște turnee de marcă, precum Madrid, Roma și French Open. Bilanțul său pe finalul sezonului de zgură: șase meciuri, o victorie, cinci înfrângeri!

Disperat, Coric a început să o ia de jos, de la nivelul turneelor Challenger, într-o tentativă de a-și redescoperi forma sportivă. Așa a ajuns și la Iași, luna trecută, deși din postura de fost ocupant al locului 12 mondial, era un jucător prea mare pentru o întrecere atât de mică. Cum însă în sport nu poți să trăiești de pe urma performanțelor tale din trecut, inclusiv la Iași, Coric a înregistrat un eșec usturător: 4-6, 2-6 cu românul Nicholas David Ionel (282 ATP) în turul I!

Parcurs de vis la Cincinnati

Și, totuși, faptul că Borna Coric a fost dispus să o ia de jos, să treacă inclusiv prin umilințe și participarea la întreceri minuscule l-a ajutat. Pentru că, ajuns la Cincinnati, pe hard, croatul a reușit să dea lovitura după un turneu fabulos!

În șase zile, între 16 și 21 august, Coric a înregistrat șase victorii, după cum se poate vedea mai jos:

*Turul I: 7-6, 6-3 cu Musetti (30 ATP)

*Turul II: 7-6, 4-6, 6-3 cu Nadal (3 ATP)

*Optimi: 6-2, 6-3 cu Bautista-Agut (18 ATP)

*Sferturi: 6-4, 6-4 cu Auger-Aliassime (8 ATP)

*Semifinale: 6-3, 6-4 cu Norrie (9 ATP)

*Finala: 7-6, 6-2 cu Tsitsipas (5 ATP)

Așadar, Coric a luat al treilea titlu din cariera sa, unul de categoria Masters, cu un parcurs incredibil, care a inclus patru victorii împotriva unor adversari din Top 10 mondial!

Pe lângă cecul în valoare de 970,020 de dolari, Coric a primit și răsplata sportivă printr-o urcare spectaculoasă în noul clasament mondial, în care, începând de astăzi, ocupă locul 29 ATP.

La feminin, turneul de la Cincinnati a fost câștigat de franțuzoaica Caroline Garcia. În finală, aceasta a trecut de Petra Kvitova, scor 6-2, 6-4.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite