Michel Platini speră cu disperare să-i ia locul lui Sepp Blatter: “Este ruşinos să fiu târât în acelaşi noroi cu alţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a declarat, luni, că se gândeşte în continuare să candideze la şefia FIFA, subliniind că este ruşinos să fie târât în "acelaşi noroi cu alţii", în scandalul care vizează forul fotbalistic mondial.

"Încă îmi doresc să candidez. Am fost suspendat trei luni, dar ce mă enervează cel mai mult este că am fost pus în aceeaşi oală cu alţii. Este ruşinos să fiu băgat în acelaşi noroi. Avocaţii mei urmează procedurile FIFA şi se vor adresa Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv dacă este nevoie. Sper că totul va merge repede. Nu aş vrea să fiu la fel ca Mohamed Bin Hammam, care în 2011 s-a trezit suspendat înainte de alegerile FIFA, iar apoi exonerat... prea târziu, după ce Blatter a fost reales", a afirmat Platini, citat de Mediafax.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, vicepreşedintele Michel Platini, care îndeplineşte şi funcţia de preşedinte al UEFA, şi secretarul general Jerome Valcke au fost suspendaţi, în urmă cu două săptămâni, pentru 90 de zile, pentru presupuse fapte de corupţie, de Comisia de Etică a forului fotbalistic internaţional.

Blatter este suspectat că a efectuat o "plată neloială" de două milioane de franci elveţieni în favoarea lui Michel Platini, preşedintele UEFA, care are deocamdată calitatea de martor în acest dosar. Această plată s-a făcut în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 şi 2002.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite