Messi, de nota 100: starul Barcelonei e la un pas de o bornă impresionantă. Cum i-a marcat Mircea Lucescu traseul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe stadionul „Olimpico“, acolo unde a câştigat Liga Campionilor în 2009, argentinianul va ajunge, miercuri (ora 21.45), la un moment pe care îl va ţine minte pentru restul vieţii.

Lionel Messi scoate, sezon după sezon, cifre şi statistici la care 99% din fotbalişti doar pot visa.

Acum, debutul unui nou sezon de Liga Campionilor l-a readus pe argentinianul de 28 de ani în centrul atenţiei înainte ca el să fi dat cu piciorul în minge în ediţia 2015-2016 a competiţiei. Miercuri, starul Barcelonei va reveni pe arena „Olimpico“ de la Roma, stadion de unde are amintiri foarte plăcute. 

În sezonul 2008-2009, Messi a înscris ultima din cele 12 reuşite ale sale în grupele Ligii pe această arenă, în finala cu Manchester United, câştigată de formaţia blau-grana cu 2-0. Miercuri, la şase ani de la acel moment glorios, argentinianul va bifa o altă realizare datorită căreia mereu îşi va aduce aminte cu plăcere de „Olimpico“. 

În confruntarea cu AS Roma, Leo va ajunge la prezenţa cu numărul 100 în grupele Ligii. E încă departe de Top 5 în această ierarhie, însă, având în vedere că are doar 28 de ani, putem paria că îşi va încheia cariera undeva în vârful clasamentului, dacă nu chiar pe locul 1.

L-a învins „Il Luce“ la debut

Cum a ajuns însă Messi la un pas de 100 de partide în grupele Ligii? Primul meci l-a bifat, în decembrie 2004, pe când avea doar 17 ani. A fost titularizat de Frank Rijkaard în Şahtior – Barcelona, scor 2-0. Înfrângerea a stricat debutul lui Lionel, a trimis Barcelona pe locul doi în grupă şi a asigurat continuarea parcursului european pentru trupa pregătită de Mircea Lucescu, „minerii“ ajungând în Liga Europa.

Revenind la Messi, acesta a ajuns între timp la 11 sezoane consecutive în grupele Ligii Campionilor, la 99 de meciuri şi la 77 de goluri. De fapt, jucătorul de 28 de ani e cel mai bun marcator all-time al competiţiei, însă, paradoxal, a fost nevoit să aştepte un an după ce a debutat în Ligă pentru a-şi trece numele pe lista marcatorilor.

Panathinaikos a fost prima „victimă“ a lui Messi, acesta punctând împotriva grecilor, în minutul 34 al unui „măcel“ pe „Camp Nou“, în noiembrie 2005: 5-0. A fost un gol de bun augur, deoarece, la capătul acelui sezon, Barcelona a cucerit Liga Campionilor pentru a doua oară în istoria clubului, după triumful din stagiunea 1991-1992.

Iar odată cu „explozia“ lui Messi, trofeele Ligii Campionilor au început să vină unul după altul în vitrina catalanilor. În cele 11 sezoane în care a evoluat în cea mai tare competiţie intercluburi, Lionel a şi câştigat finala de patru ori, ultima dată chiar în sezonul trecut, cu Juventus.

116 prezenţe are Cristiano Ronaldo în grupele Ligii Campionilor, el evoluând în această competiţie pentru Man. United şi Real Madrid.

Cele mai multe prezenţe în Ligă

Xavi 151

Casillas 150

Raul 142

Giggs 137

Seedorf 125

Cele mai multe goluri în Ligă

Messi, Ronaldo 77

Raul 71

Van Nistelrooy 56

Henry 50

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite