Mesaje oribile la CFR Cluj - Slavia. Fanii români și cehi sunt în război și s-au întrecut în scandări rasiste

0
Publicat:

Partida CFR Cluj - Slavia Praga, din Conference League, câștigată superb de campioana României, a fost umbrită de războiul celor două galerii. Incidentele ar putea aduce amenzi mari celor două formații din partea UEFA.

CFR Cluj a produs minunea și a învins Slavia în ambele partide din Conference League. Sport Pictures
CFR Cluj a produs minunea și a învins Slavia în ambele partide din Conference League. Sport Pictures

Cehii au strigat pe aproape pe întreg parcursul întâlnirii ”Țiganii, țiganii” la adresa românilor, incitați de un banner afișat de ultrașii ceferiști, pe care scria ”Jste jen zidovska Slavia”, adică „Sunteți doar niște jidani Slavia”. Însă războiul dintre clujeni și praghezi datează din 2019, când cele două echipe s-au întâlnit în play-off-ul Ligii Campionilor.

Atunci, cehii au fost cei care au pornit scandalul, furând mai multe steaguri de brigadă ale „Peluzei Vișinii”. La trei ani de la acele incidente, tot ultrașii Slaviei au fost cei care au călcat pe bec, afișând steagurile furate la meciul tur, din urmă cu o spătămână, conform gsp.ro.

Banner-ul ceferiștilor a inflamat spiritele pe arena din Cluj. Captură TV
Banner-ul ceferiștilor a inflamat spiritele pe arena din Cluj. Captură TV

Acum, clujenii au răspuns, îndreptând bannerul ”Sunteți doar niște jidani Slavia” spre fanii praghezi, aceștia începând imediat să strige ”Țiganii, țiagnii”.

Din fericire, formația noastră a răspuns pe teren în ambele întâlniri, împunându-se cu 1-0 la Praga și cu 2-0 la Cluj și luând o opțiune importantă pentru calificarea în fazele următoare ale Conference League.

Conference League, etapa a 4-a, joi

Grupa B

West Ham – Anderlecht 2-1

FCSB – Silkeborg 0-5

Clasament

1. West Ham 4 4 0 0 9-4 12

2. Silkeborg 4 2 0 2 12-4 6

3. Anderlecht 4 1 1 2 2-3 4

4. FCSB 4 0 1 3 1-13 1

Grupa G

Ballkani – Sivasspor 1-2

CFR Cluj – Slavia Praga 2-0

Clasament

1. Sivasspor 4 2 1 1 7-6 7

2. CFR Cluj 4 2 1 1 4-2 7

3. Slavia Praga 4 1 1 2 4-6 4

4. Ballkani 4 1 1 2 8-9 4

Sistemul de calificare

În Conference League, la finalul fazei grupelor, echipa de pe locul 1 va merge direct în optimi. Echipa de pe locul 2 va juca un play-off cu o adversară care va ocupa poziția a 3-a într-o grupă de Liga Europa. Învingătoarea va merge și ea în optimile Conference League.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite