Mariana Târcă: "Sper ca handbalistele să-şi arate adevărata valoare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Târcă se pregăteşte pentru meciul cu Zalăul lui Tadici
Mariana Târcă se pregăteşte pentru meciul cu Zalăul lui Tadici

Fostă componente a naţionalei de handbal, actualmente antrenor la Braşov, Mariana Târcă îşi doreşte o victorie astăzi, în meciul cu Croaţia (ora 18.30, în direct la Dolce Sport). Ea e convinsă că echipa noastră este superioară adversarei din optimele de finală ale Campionatului Mondial.

Mariana Târcă nu şi-a putut explica evoluţia şi rezultatul înregistrat vineri seara, în faţa Franţei (20-39): "Sper ca handbalistele noastre să aibă o trăsărire de orgoliu, să-şi arate adevărata valoare. Eu vin din teren şi le înţeleg. Sunt alături de ele chiar dacă mulţi şi-au pierdut încrederea. Croaţia e o echipă bună, omogenă, dar naţionala noastră o poate învinge", a declarat Mariana Târcă, antrenoarea Braşovului subliniind că absenţele lui Neagu, Stanca, Vizitiu şi Ungureanu au afectat jocul nostru. "Neagu aduce un plus de valoare, de culoare jocului nostru. Valoarea ei este incontestabilă. Sper să-şi revină cât mai rapid. Să aibă puterea de a redeveni jucătoarea care s-a afirmat la Campionatul European de anul trecut".

Legat de accidentările, de indisponibilităţile care au afectat lotul României chiar înainte de Mondiale, Mariana Târcă e de părere că ar trebui să existe o echipă B, care să participe la competiţii. "Astfel s-ar putea evita situaţile în care rămâi cu posturi greu de acoperit la prima echipă". Fosta jucătoare a subliniat şi faptul că în campionat nu există o concurenţă între cluburi, Oltchim neavând practic adversar pe măsură. "La Braşov, avem acum stabilitate. Fireşte, la nivelul acestei perioade. Dacă nu s-ar fi întâmplat ceea ce a fost în 2008, acum Braşovul ar fi rivalizat cu Oltchim", a concluzionat cea care a fost declarată cetăţean de onoare al Croaţiei.

Născută în 9 octombrie 1962, la Mândra, Mariana Târcă s-a format ca handbalistă la CSŞ Făgăraş, iar apoi a activat la Rulmentul Bârlad (1980-1984), Ştiinţa Bacău (1984-1988), Oltchim (1988-1992), Podravka (1992-1999), Anagennisi (1999-2000) şi din nou Oltchim (2000-2004). Ea a câştigat Liga Campionilor cu Podravka, în 1996. Ca antrenoare, a cucerit titlul de campioană a României (2006), Challenge Cup (2007) şi Cupa Cupelor (2008) cu Rulmentul Braşov. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite